GORAN BUIĆ protiv IVANA KIRCA: Bivši načelnik Medulina optužuje sadašnjeg za nepotizam i loše vođenje općine

Općina stagnira na svim poljima, sve aktivnosti su sporene, pogotovo na izgradnji komunalne infrastrukture, tvrdi Buić  

| Autor: Marcello ROSANDA
Goran Buić i Ivan Kirac (foto arhiv Glasa Istre)

Goran Buić i Ivan Kirac (foto arhiv Glasa Istre)


 Nakon što je prošli tjedan u Glasu Istre načelnik Medulina Ivan Kirac prozvao prijašnju vlast i bivšeg načelnika općine Gorana Buića za nedjelotvornost u borbi protiv bespravne gradnje, ubrzo je između njih zaiskrilo na društvenim mrežama.

- Ponovno sam prozvan u medijima od nove medulinske vlasti, isprazno, bezidejno, jednako kao što su to činili i u izbornoj kampanji. Do mjesec dana prije izbora bili smo prvi suradnici, budući da je Kirac bio predsjednik MO-a Medulin 1. Zajednički smo radili na svim projektima bitnima za mjesto. Čak smo zajednički radili na mom predizbornom programu, sa širom skupinom mještana, dok je sadašnji viši stručni suradnik za poslove načelnika Gianni Bužleta i prije bio zaposlenik Općine. U kampanji odjednom više ništa nije valjalo, da bi nakon nje aktualni načelnik preuzeo Općinu ne čineći ama baš nikakve značajne organizacijske pomake, kaže Buić i napominje da je, preuzimanjem vlasti, ako Općina zaista nije funkcionirala, načelnik trebao napraviti preustroj upravnih odjela, izraditi rebalans, bilo što.

- On je samo preuzeo očito dobro posložen sustav i nastavio raditi. Znači da su kritike bile lažne! Primjerice, Kirac je MedulinFM (općinski radio, op.n.) u izborima predstavljao kao moju mega PR agenciju. On sada funkcionira na potpuno jednak način jer se, naravno, radi o dobrom projektu. Nije izmijenio sustav financiranja, a promijenio je samo upravu koja ni od mene nije dobila razrješnicu. Ispada da angažman na izborima nije bio radi organizacijskih promjena, nego isključivo za dodjelu funkcija. Ono što sam u ovih šest mjeseci vidio je isključivo bavljenje kadrovskom politikom rodbinsko-obiteljski vrlo umreženom, a o tome u javnosti nema ni glasa, navodi Buić.

Iako zbog Zakona o zaštiti osobnih podataka nije htio navoditi rodbinsko obiteljske odnose, samo je naveo imena i funkcije, a tiču se recentnih političkih imenovanja i prijedloga imenovanja.

- To su predsjednik NO-a MedEko Servisa i član NO Buže (općinska poduzeća, op.n.) Saša Mihaljević, kandidat za člana NO Herculanea Vedran Bakija, direktor Buže Neno Lorencin i predsjednica UV-a Kamenjak Petra Burić, naveo je Buić.

Iz drugih izvora saznajemo da je Mihaljević sin načelnikove tajnice, Bakija glasnogovornik Kirčeve nezavisne liste i ujedno nevjenčani suprug vijećnice Dine Bužleta. Potonja je, pak, sestra prvog Kirčevog suradnika, otprije zaposlenika Općine, a sada na novom radnom mjestu višeg stručnog suradnika za poslove načelnika Giannija Bužlete. Kad je Lorencin u pitanju, on je nevjenčani suprug donedavne vijećnice i predsjednice UV-a Kamenjak Petre Burić. Svi spomenuti, osim Bakije, članovi su nezavisne liste koju je uoči izbora predvodio Kirac.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum