KIŠA I TUČA NA JUGU ISTRE

FOTO/VIDEO PULSKE ULICE NAKON DUGO VREMENA NAKRATKO OPET ZAPLIVALE: U Puli je pala kiša kakva se pojavljuje jednom u 20 godina


Iako je bilo najavljeno, današnje nevrijeme, kiša, a povremeno i tuča, nemalo su iznenadili brojne Puljane i njihove goste koji su se već prepustili čarima ljeta i nisu očekivali takav "ledeni tuš". Kako su se mnogi uvjerili, u svega par minuta oko podneva pula je poplavila.

Učinkovit sustav odvodnje

Istramet je tako javljao o velikom nevremenu na istoku Pule, a istovremeno su se žitelji Vodnjana javljali s podatkom da je palo 14 litara kiše po četvornom metru, ali i kostatirali da je Vodnjan u tom trenu bio najhladniji grad u Istri. U Puli, pak, osim što ju je zasuo i led, palo je čak 30 litara kiše u svega 20 minuta. No, iz tvrtke Pragrande ipak su zadovoljni kako je pulska odvodnja "reagirala".

"Pulski sustav odvodnje pokazao je visoku stopu učinkovitosti za vrijeme intenzivnih padalina. Nakon iznenadnog nevremena koje se pojavljuje jednom u 20 godina, stanje se u Puli veoma brzo normaliziralo. Naime, tijekom podnevnih sati došlo je do snažnog nevremena s izuzetno jakim intenzitetom padalina u kratkom roku. Pragrande d.o.o. je na sustavu za nadzor i upravljanje kanalizacijskim sustavom zabilježio da je tijekom oborina, koje su trajale oko sat vremena, palo ukupno 42 milimetara kiše po četvornom metru. U 20 minuta najvećeg intenziteta palo je čak 32 milimetra kiše po četvornom metru, a podaci ukazuju da se takva količina kiše pojavljuje jednom u 20 godina", kažu iz tvrtke Pragrande. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimili Dejan ŠTIFANIĆ i Neven LAZAREVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD SRIJEDEPovezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum