MUZEJ SVAKODNEVICE I DOBRIH USPOMENA OTVARA SE U PROSTORU BIVŠEG MAĐARA POČETKOM LIPNJA

Fićo je u Memo muzeju!


Prava akcija bila je danas u Scalijerovoj ulici usred grada. Djelatnici Pula parkinga uz pomoć vatrogasca odradili su vrhunski manevar i, doduše na knap, uspjeli pomoću "pauka" podignuti i ugurati žuti fićo u prostor novog MEMO muzeja. Oni bi se, u prostoru nekadašnje slastičarnice "Kod Mađara" trebao otvoriti početkom lipnja.

- Hvala Bojaniću, Kolecu, a posebno Mrvi i ekipi! Hvala našim vatrogascima, Karloviću, Perkoviću i ekipi na pomoći što su uspjeli u onome što su mnogu sumnjali da ćemo uspjeti odraditi, kazao nam je danas Filip Zoričić, idejni začetnik MEMO muzeja.

Podsjetimo, Udruga Institut Mediterran uskoro u Scalierovoj 4, u prostoru dobivenom od Grada Pule, otvara "MEMO MUSEUM" - muzej svakodnevice i dobrih uspomena u kojem će se prikazivati kako se nekada živjelo u Puli kroz priču zamišljene četveročlane obitelji. U muzeju, čiji se prostor od 200 kvadrata proteklih mjeseci užurbano uređivao, a sitnice iz prošlosti skupljale sa svih strana, na interaktivan i multimedijalan način evocirat će se lijepe uspomene na neka prošla vremena, bazirajući se na vremenskom razdoblju od '50-ih do kraja '80-ih godina.

U muzeju će se tako prikazati cjelokupan život toga doba; od povijesti sporta, glazbe, preko školstva, filma, mode tog doba do gastronomije, turizma, industrije... Imat će i garažu s fićom, tomosom i ponicom, dječji kutak sa starim igricama i prvim kompjutorima, prikaz bračne sobe s garderobom iz tog vremena, kuhinju i dnevni boravak, priča nam Zoričić dodajući da će Puljani u prvo vrijeme interaktivni multimedijani muzej moći razgledati po promotivnim cijenama. Još im, kako zaključuje, nedostaju "samo" donatori za multimediju. (B. PETROVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum