BUZET

Donirali oko tri kilograma tartufa: PAŠTA S TARTUFIMA ZA SVETOG NIKOLU

Tartufari u Domu za starije u Buzetu

Tartufari u Domu za starije u Buzetu


- Presretni smo, razveselila nas je donacija Udruge tartufara Istra koja je našim korisnicima poklonila kilogram bijelog tartufa, rekla nam je ravnateljica Doma za starije u Buzetu Gordana Helen Šišović te povjerila da će dio tartufa odmah iskoristiti, a dio spremiti za kasnije. Korisnicima Doma za starije prvi će se takav blagdanski ručak spremiti već za Svetog Nikolu, a na meniju je tjestenina s tartufima. Donaciju su u Buzetu predali predsjednik Udruge tartufara Istra Darko Muzica te članovi Valter Vivoda i Branka Bartolić. Istu takvu donaciju Muzica je zajedno s Ivanom Vukadinovićem i Zoranom Hunjadijem uručio Domu za odrasle osobe Motovun u Brkaču. - Članovi Udruge tartufara bili su nam u posjeti i počastili nas košarom punom netom ubranih delicija. Na kuhinji je da se iskaže. Nestrpljivo iščekujemo! Mljac! Hvala vam, dobri ljudi, komentirali su posjetu tartufara na Internet stranicama ove ustanove.

- S djecom ćemo umijesiti paštu i naribati tartufe, spremno su iznijele plan zaposlenice Centra Liče Faraguna Labin, nakon primljene donacije. Članovi Udruge tartufara Istra Jelena Bartolić Škropeta, Valdi Vretenar i Boro Cvjetičanin uz pomoć vrijednih kolega tartufara sakupili su također kilogram bijelog tartufa i donirali ga Centru, ustanovi koja se bavi odgojem i obrazovanjem djece s poteškoćama u razvoju.

- Namjera nam je bila simboličnom donacijom korisnicima i djelatnicima uljepšati nadolazeće blagdane, izjavo je Darko Muzica, predsjednik Udruge tartufara Istra, osnovane 2014. godine s ciljem zaštite staništa i povećanja plodnosti tartufa. (G. Č. Š.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini