VIŽINADA

Derutna zgrada u vlasništvu Općine spašena od propadanja UREĐEN DRUŠTVENI DOM U FERENCIMA

| Autor: Mirjan RIMANIĆ
(Mirjan RIMANIĆ)

Uređenje društvenog doma u naselju Ferenci je završeno. Naime, početkom veljače ove godine započeli su radovi na rekonstrukciji derutne zgrade čije je krovište Općina Vižinada sanirala potkraj 2017. godine.

U drugoj fazi uređenja srušene su i rekonstruirane dotrajale međukatne konstrukcije i uređeno pripadajuće stubište, čime se od prostorije u prizemlju, koja se koristila za društvene potrebe, odvojilo gornje dijelove zgrade, dva kata i potkrovlje. - Namjena katova nije još utvrđena, kaže Marko Ferenac, načelnik Općine Vižinada, i dodaje da će se mogućnosti namjene ovih prostora još razmotriti, ali za sada je najvažnije da je zgrada stabilizirana i sačuvana od daljnjeg propadanja.

U prizemlju zgrade u potpunosti je uređena prostorija koja će poslužiti za okupljanja mještana i razna društvena događanja. Pripremljene su i sve instalacije za buduću čajnu kuhinju, uređen je sanitarni čvor, a ostavljena je i mogućnost za uređenje kamina. Uz to, zgrada je u potpunosti zatvorena novom vanjskom stolarijom.

Ukupna vrijednost radova iznosila je 183.800 kuna (bez PDV-a), a radove je izvodila tvrtka Građevinarstvo Ritoša d.o.o. iz Vižinade uz nadzor projektantskog ureda ovlaštenog arhitekta Marka Dekovića, koji je i projektirao uređenje zgrade. Dosad je u uređenje ove zgrade uloženo oko 300.000 kuna (bez PDV-a).

- Veseli me činjenica da smo uspjeli urediti ovu zgradu te se iskreno nadam da će ovo mjesto postati ponovo mjesto okupljanja i druženja kao što je nekad bilo. Preostaje nam još urediti gornje katove, a njihovu ćemo namjenu zajedno odrediti i pristupiti uređenju u skladu s potrebama i mogućnostima, rekao je Ferenac prilikom primopredaje radova.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini