NAPUSTIO METRIS

Daglas Koraca ima novo radno mjesto, OPET U JAVNOM SEKTORU

| Autor: Chiara BILIĆ
Daglas Koraca

Daglas Koraca


Nekadašnji pomoćnik ministra turizma i bivši predsjednik umaškog IDS-a, dr. sc. Daglas Koraca, novi je dekan Istarskog veleučilišta u Puli, odnosno bivše Politehnike. 

Koraca je dosad radio kao ravnatelj Centra za istraživanje metala Istarske županije, Metrisa, a novom se funkcijom u akademskoj zajednici 1. listopada pohvalio na svom Facebook profilu.

Zamjenikom ministra turizma u mandatu IDS-ovog ministra turizma Darka Lorencina Koraca je imenovan 2014. godine i na toj je poziciji bio sve do 2016. u veljači. Prije toga je radio kao rukovoditelj financijskog i računovodstvenog sektora u umaškom komunalnom poduzeću 6. MAJ.

U siječnju 2018. postaje ravnatelj Metrisa. Iste godine u listopadu troje od petero članova Upravnog vijeća Politehnike smijenilo je dotadašnjeg predsjednika tog tijela Branimira Ružojčića i na njegovu poziciju postavilo Daglasa Koracu. Tada je, podsjetimo, izglasana i smjena dekana Davora Miškovića.

Nakon što je velik broj članova umaškog IDS-a izrazio nezadovoljstvo njegovim postupcima i načinom vođenja podružnice te su se zbog toga na koncu i iščlanili iz stranke, Koraca je podnio ostavku na funkciju predsjednika IDS-a Umaga. Na lokalnim izborima 2017. godine bio je, inače, IDS-ov kandidat za umaškog gradonačelnika.

Novog dekana kontaktirali smo jutros, no kazao nam je da je na sastanku te je obećao javiti se tijekom dana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter