POMOĆ OD VELIKOG ZNAČAJA

Calucemov program briga za lokalnu zajednicu: DESET RABLJENIH RAČUNALA DONIRANO UDRUGAMA I USTANOVAMA

| Autor: Milan PAVLOVIĆ

Kompjutori su ovih dana dostavljeni na tri adrese. Šest računala Tvornica cementa donirala je Znanstveno edukacijskom centru u Višnjanu, a po dva Udruzi ZvonaINari iz Ližnjana i Udruzi paraplegičara i tetraplegičara Istarske županije sa sjedištem u Puli

U okviru društveno odgovornog poslovanja, koje je dio korporativne kulture i upravljanja u Tvornici cementa Calucem, deset rabljenih računala donirano je ove godine udrugama i ustanovama s područja Istre. Ona su ovih dana dostavljena na tri adrese. Šest računala donirano je Znanstveno edukacijskom centru u Višnjanu, a po dva Udruzi ZvonaINari iz Ližnjana i Udruzi paraplegičara i tetraplegičara Istarske županije sa sjedištem u Puli.

Calucem inače redovito donira rabljena računala lokalnim ustanovama i udrugama, što je dio kulture i društveno odgovornog poslovanja, čime nastoji održavati dobru suradnju s lokalnom zajednicom.

Višnjan i Ližnjan

Znanstveno edukacijski centar, odnosno Zvjezdarnica u Višnjanu nudi razne programe, koji omogućuju nove uvide u svijet znanosti za studente različitih dobnih skupina. Malu pomoć u tome svakako im pružaju i računala iz donacije Calucema, a svoje mjesto odmah su našla i ova zadnja koja će se koristiti kao back up sigurnosni sustav u Zvjezdarnici.  

Udruga za proizvodnju kulture ZvonaINari iz Ližnjana, u desetak godina svoga djelovanja ugostila je u ližnjanskom književnom svratištu 300-tinjak književnika i prevoditelja iz cijelog svijeta te organizirala preko 200 javnih događanja, među kojima se naročito ističu edukacijski programi ostvareni u suradnji s lokalnim školama.

Calucem

- Dva računala koja nam je donirala tvrtka Calucem omogućit će nam lakši rad - kažu u udruzi - naročito na našim virtualnim projektima poput najnovijeg pod nazivom "Vidi, lektira!" koji je namijenjen nastavi na daljinu. Stoga su zahvalili Calucemu na donaciji te izrazili nadu da će i drugi poslovni subjekti potpomoći rad svih udruga koje aktivno jačaju društvenu i kulturnu povezanost naše zajednice.

Konkretna pomoć

Udruzi paraplegičara i tetraplegičara Istarske županije donirana su dva prijenosna računala. Osnovna aktivnost udruge je promicanje samostalnog, neovisnog i aktivnog života oboljelih, a svaka pomoć i donacija koja doprinosi da se život oboljelih malo poboljša više je nego dobrodošla. "Jedna donacija nas je posebno obradovala, tvrtka Calucem donirala nam je dva laptopa za potrebe naših članova koji ih zbog loše financijske situacije nisu u mogućnosti kupiti. Ova hvale vrijedna donacija jednom će našem članu poslužiti za završavanje srednjoškolskog obrazovanja, dok će drugom olakšati dostupnost u rješavanju administrativnih problema. Donacije udruzi su konkretna, praktična pomoć našim članovima na poboljšanju kvalitete njihova života i njihove budućnosti. Tvrtki Calucem neizmjerno smo zahvalni jer je u ovim teškim, poslovno neizvjesnim vremenima pokazala socijalnu osjetljivost za najranjivije članove zajednice," poručili su iz ove udruge.

Calucem

Iz Calucema pak poručuju kako se nadaju da će donirana računala pomoći u realizaciji programa i planova svim svojim novim vlasnicima, te da će svojim programom Briga za lokalnu zajednicu, koji postoji već 10 neprekidnih godina, i ubuduće podržavati rad lokalnih ustanova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter