DOSKOČILI NESTAŠICI

BUZET: Mala tekstilna tvrtka Marytess šije i POKLANJA SUMJEŠTANIMA VIŠE OD TISUĆU ZAŠTITNIH MASKI

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO


Srebrnu obljetnicu firme planirali su obilježiti Danom otvorenih vrata, ali su se zbog situacije s koronavirusom očito odlučili na Dane otvorenih srca. Prava je to humanost na djelu

To da su se u maloj tekstilnoj tvrtki Marytess iz Buzeta odlučili šivati zaštitne maske za lice, u ovoj situaciji s koronavirusom ne bi bila nikakva vijest kada ih ne bi pritom i besplatno dijelili i to najugroženijim sumještanima. Skrojili su ih više od tisuću komada, a sada ih ubrzano šiju. Već su ih podijelili više od petsto, a naručili su i dodatni materijal jer velika je potražnja.

(Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

Maske su od čistog pamuka, mogu se prati na 90 stupnjeva, kao i dezinficirati glačalom, sve kako bi i u Buzetu bili korak ispred virusne nemani. Konačno, svaki pamučni materijal je bolji za disanje od poliamida.

- Htjeli smo pomoći svojoj zajednici, svom Buzetu i sumještanima. S obzirom na nestašicu maski na tržištu odlučili smo ih šivati sami i pokloniti onima kojima su najpotrebnije, zdravstvenim djelatnicima, trgovcima, umirovljenicima buzetskog područja... Dio maski poklonit ćemo i umirovljenicima Općine Lupoglav, kaže Marija Ribarić, vlasnica i direktorica Marytessa, buzetske tvrtke koji upravo obilježava 25 obljetnicu poslovanja.

Srebrni jubilej firme planirali su obilježiti Danom otvorenih vrata, ali su se zbog situacije s koronavirusom očito odlučili na Dane otvorenih srca. Prava je to humanost na djelu.

(Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

- Trenutno nemamo posla jer dio narudžbi dobivamo iz Italije, a za domaće tržište smo sve prethodno napravili, tako da nas pola radi, a pola ne. Slučajno na zalihi imamo potreban materijal pa smo se odlučili za šivanje maski. Sve moje djelatnice podržavaju ovakav potez. Radile smo i u nedjelju. Rekle su mi "Ako nećemo sada raditi kada treba, kada ćemo?!", prenijela nam je Marija njihove riječi.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter