STRATEGIJA ZA BOLJE SUTRA

BORBA PROTIV KLIMATSKIH PROMJENA: BAT u UN-ovoj kampanji Utrka do nule

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Na Dan borbe protiv klimatskih promjena BAT je objavio svoje uključivanje u UN-ovu kampanju Utrka do nule, s ciljem smanjenja količine neto emisija na nulu do 2050 godine.

Da bi se porast prosječne globalne temperature uspio zadržati na 1,5 stupanj Celzijusa s u odnosu na predindustrijske vrijednosti, potrebno je odlučno i intenzivno djelovati na svim razinama, a kompanije igraju vrlo važnu ulogu u toj priči. Iz tog razloga, BAT je odlučio svoje ciljeve održivosti prilagoditi i uskladiti s UN-ovim planom.

Utrka do nule najveći je program suradnje u borbi protiv klimatskih promjena u povijesti čiji je cilj prepoloviti globalne emisije do 2030. i ostvariti nulte stope emisija ugljika do 2050. U kampanji sudjeluje više od četiri tisuće kompanija u svijetu.

- Cilj naših nastojanja u okviru strategije Za bolje sutra je osigurati da održivost bude na prvom mjestu u svim našim aktivnostima. Stoga smo ponosni što možemo podržati kampanju Utrka do nule, izjavio je tim povodom BAT-ov direktor marketinga Kingsley Wheaton.

Direktor operacija BAT-a za Hrvatsku Tamás József Nyaka kazao je da su u BAT-u ponosni na već postignute rezultate kojima se kontinuirano pokazuje u kojem smjeru dugoročno žele razvijati poslovanje cjelokupne kompanije, pa tako i tvornice u Kanfanaru.

- Očuvanje okoliša jedna od ključnih premisa održivog razvoja i temelj izgradnje bolje budućnosti kojoj svakodnevno težimo. Tako se danas, zahvaljujući vrijednim investicijama, u tvornici u Kanfanaru znatan postotak energije koristi iz obnovljivih izvora, dok 100 posto električne energije dolazi iz obnovljivih izvora, naglasio je Nyaka.

- Naša se tvornica, nakon uspješne implementacije pročišćivača trećeg stupnja, pozicionirala i kao vodeća u našoj regiji Europa i Sjeverna Afrika po količini reciklirane vode. Naime, od ukupno povučene vode unutar tvorničkog kruga, za proizvodne procese ponovo iskorištavamo oko 50 posto te iste vode koja je već jednom ušla u naš sustav. Dodatno smo se obvezali na davanje podrške našim poljoprivrednicima u Slavoniji i Podravini koji proizvode za BAT prilikom usvajanja tehnika uzgoja s manje ugljika, kao i na suradnju s dobavljačima diljem zemlje u skladu s najvišim ekološkim standardima, zaključio je Nyaka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom