ZBOG PROSVJEDNIKA INTERVENIRALA POLICIJA

KRKLJANAC U CENTRU PAZINA: MATTEO MARCAN IZ ZAREČJA blokirao promet na pola sata zbog poskupljenja goriva


Kad sam se danas probudio i vidio vijesti o poskupljenju benzina, jednostavno mi je palo na pamet da barem mi mladi moramo nešto poduzeti, prosvjedovati protiv takvog stanja u državi, kazao nam je Matteo Marcan

Takozvana psihološka granica cijene benzina probijena je nakon današnjeg poskupljenja, budući da je litra goriva ponegdje porasla i iznad 11 kuna. To je bio trenutni okidač za neobičan prosvjed mladog Mattea Marcana iz Zarečja kraj Pazina, koji je jučer blokirao promet u centru Pazina.

- Kad sam se danas probudio i vidio vijesti o poskupljenju, jednostavno mi je palo na pamet da barem mi mladi moramo nešto poduzeti, prosvjedovati protiv takvog stanja u državi, kazao nam je Marcan jučer malo iza podneva. Susreli smo ga na cesti, točno ispred zgrade gradske uprave, gdje mu je stao automobil, prouzročivši polusatni krkljanac u centru grada. Na velikom papiru koji je nalijepio na automobil napisao je: "Ostao sam bez benzina… (Prosvjed)".

Kolona se odmah stvorila duž Rašanove ulice, glavne gradske žile kucavice, sve do rotora na ulazu u središte Pazina. Vozačima u koloni nije bilo jasno što se događa, a kad bi čuli razlog, uglavnom se nisu ljutili, već su trubom pozdravljali prosvjednika.

On nam je kazao da ga osim cijene goriva koje se prelijeva i na poskupljenje životnih potrepština, muči i političko stanje u državi, gdje iz najviših sudskih krugova nestaju spisi o kriminalnim radnjama političara, smetaju ga mizerno male mirovine od tisuću i koju kunu s kojima naši sugrađani preživljavaju, kao i ostali veliki društveni problemi koji se godinama ne rješavaju.

- Prosvjed nisam planirao, odlučio sam 20 minuta prije, jer mi je prekipjelo, kazao nam je Marcan, te dodao bi volio kad bi mu se još ljudi pridružilo. U međuvremenu su, kako smo saznali, na mjesto događaja stigli policijski službenici koji su prosvjednika udaljili s prometnice i odveli. Hoće li biti i sankcioniran, jučer nismo mogli doznati. (Anđelo DAGOSTIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD SRIJEDE

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater