PROJEKT PAZINSKOG UČILIŠTA

BESPLATNI TEČAJEVI: Postani turistički ili enogastro vodič

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Enogastro vodič kao novitet u turističkoj ponudi (M. MIJOŠEK)

Enogastro vodič kao novitet u turističkoj ponudi (M. MIJOŠEK)


Nude se i drugi obrazovni programi: konverzacijski tečaj talijanskog i engleskog jezika; tečaj interpersonalnih i komunikacijskih vještina; tečaj za turističkog vodiča te prvi verificirani program za enogastro vodiča * Mogu se javiti mlade nezaposlene osobe do 25 godina starosti, ali i osobe starije od 54 godine te one s invaliditetom

Pučko otvoreno učilište iz Pazina otvorilo je prijave za inovativne besplatne tečajeve s kojima će se početi tijekom mjeseca veljače, a namijenjene su za 40 mladih nezaposlenih osoba do 25 godina starosti, ali i osobe starije od 54 godine te one s invaliditetom. Nude se ovi obrazovni programi: konverzacijski tečaj talijanskog i engleskog jezika; tečaj interpersonalnih i komunikacijskih vještina; tečaj za turističkog vodiča te prvi verificirani program za enogastro vodiča.

Potrebe tržišta rada

Enogastronomska ponuda važan je čimbenik turističke ponude Istre koji goste privlači tijekom cijele godine. Kroz četiri ciklusa predavanja polaznici će steći nova znanja i kompetencije za zapošljavanje na konkurentnom tržištu u sektoru turizma. Po završetku, dobit će licencu turističkog i enogastro vodiča.

Ciljevi projekta su poboljšati kapacitete Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu za razvoj kvalitetnih programa obrazovanja i osposobljavanja temeljenih na potrebama tržišta rada i ishodima učenja, te povećati zapošljivost mladih osoba u turizmu na održiv način, izradom i provedbom programa za enogastro vodiča te stjecanje dodatnih vještina ključnih za tržište rada.

Ciljevi će se ostvariti kroz tri projektna elementa. U prvom elementu će se formirati kvalitetan tim stručnjaka koji će raditi na razvoju programa enogastro vodiča, ali i dodatnim programima interpersonalnih vještina i konverzacijskih tečajeva na stranim jezicima uz informiranje putem HZZ-a i medija te selekciju ciljne skupine. U drugom elementu gradit će se kapaciteti predavača i mentora (pedagoške i andragoške vještine, moderne metode poučavanja), dok će se u trećem elementu provesti edukacije za dvije skupine od po 20 polaznika.

Predstavljanje poslodavcima

Po završetku, polaznici će se predstaviti potencijalnim poslodavcima putem e-životopisa i konferencije.

Projekt "Istražimo sa znanjem" zapravo je započeo lani u travnju u organizaciji POU Pazin, a u suradnji s turističkom agencijom Contineo. Projekt vrijednosti 1,6 milijun kuna financira se sredstvima Europskog socijalnog fonda. Za više informacija i prijavu moguće je kontaktirati Pučko otvoreno učilište u Pazinu na adresi Šetalište Pazinske gimnazije 1, odnosno e-mail [email protected], telefonski broj 095/456-4564 ili se dodatno informirati na web stranici www.puckouciliste-pazin.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter