I POZNATE POGAĐA KRIZA

ALEN VITASOVIĆ, POPULARNI ISTARSKI GLAZBENIK, OPISUJE KAKO MU SE ŽIVOT PROMIJENIO ZBOG KORONE: "Doma sam u Orbanićima. Koncerti su mi odgođeni. Ne znam kako ću ovdje izdržati dva mjeseca"

| Autor: Mladen RADIĆ

Zbog pandemije koronavirusa poznati umjetnici i estradne zvijezde ostali su u svojim domovima. Među njima su i brojni glazbenici koji žive od glazbe, odnosno nastupa pred što brojnijom publikom koja uživa u njihovoj glazbi. No, zadnjih se tjedana nižu otkazani koncerti, ili se nastupi prebacuju za nove datume, a sve u nadi da ova krizna situacija neće predugo potrajati. Ipak, kakva god situacija bila, svatko je podnosi na svoj način. I dok ima onih koji nalaze neke nove aktivnosti koje ih ispunjavaju, drugi imaju svoj raspored kojeg se oduvijek drže. Kako se snašao u ovoj kriznoj situaciji, pitali smo poznatog istarskog glazbenika Alena Vitasovića.

Alen Vitasović, čije se pjesme i dalje rado slušaju, vrijeme provodi doma u rodnim Orbanićima odakle je i krenula i njegova glazbena slava.

- Jako rijetko izađem vani malo u šetnju, pridržavam se pravila i nadam se da će se to sve završiti dobro. Što se posla tiče, tu sam totalno deprimiran, jer su mi morali odgoditi četiri velika nastupa. Ne znam kako ću ovdje izdržati dva mjeseca, a možda i dulje..., priča Vitasović kojem su zbog pandemije između ostalog otkazani nastupi u Zagrebu, Splitu i Pazinu tako da mu je idući koncert na popisu onaj koji je trebao biti danas u zagrebačkom Saxu, a prebačen je za sredinu svibnja.

Dok je kući Alen se dosta odmara i šeće, a kaže i da je malo sredio kuću te radio u vrtu. Pitamo ga kako je u Orbanićima, vidi li se razlika sada kada je pandemija koronavirusa, u odnosu na vrijeme prije toga?

- U svemu se vidi razlika, pogotovo u Puli, a u Orbanići ne. Imamo samo jednu malu butigu, to je jedna mala sredina, odgovara on.

Pitamo ga i što misli kako će sve ovo završiti?

- Nisam stručnjak, vidite da niti stručnjaci ne znaju, ja se samo nadam da će to završiti dobro. Kina se već sredila, a ovo što se dogodilo u Italiji je strašno, a ona nam je jako blizu. Mislim da ovi naši ljudi na čelu s Dinom Kozlevcem i cijela ekipa u Istri i Puli jako dobro radi svoj posao s obzirom na situaciju. Čini mi se da je preventiva dosta dobra i da ćemo se možda izvući s jako malim posljedicama, optimističan je Alen Vitasović.

Ipak, taj optimizam mu splasne kada ga pitamo za budućnost glazbene scene u Hrvatskoj koja također trpi posljedice zbog pandemije.

- Nas glazbenike nitko "ne šiša" dva posto. Teško je ugostiteljima i otpuštenim radnicima, sve je zatvoreno, a mi glazbenici baš nemamo nekog drugog izbora. Ja sam profesionalac i živim samo od toga, tako da ne znam kako će biti ako ovo potraje malo duže. Mjesec, dva se može izdržati, možda od neke sitne ušteđevine i to je sve, kaže on.

No, što je s tantijemima budući da su njegove pjesme i popularne te se i dalje puštaju na radiju i televiziji. Pitamo: zaradi li više od njih ili od nastupa?

- Ma koji tantijemi?, začuđeno uzvraća Vitasović i dodaje: "Ja živim samo od nastupa i molim Boga da imam što više koncerata. Želim imati što bolje pjesme da se što više vrte na YouTubeu i sl., pa onda ima i više koncerata. Tantijeme dobijem dva puta na godinu i to je neka srednja žalost."


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater