SVEČARSKI UGOĐAJ

Adventska bajka u Vižinadi: SVE JE POČELO S DOBRIM VILENJACIMA I SOBOVIMA

| Autor: Mirjan RIMANIĆ
(Mirjan RIMANIĆ)

(Mirjan RIMANIĆ)


Uoči Badnjaka na Battislinoj šterni u Vižinadi dogodila se prava adventska bajka. Sve je započelo s dobrim vilenjacima i sobovima koje su u kreativnom kutku kuće Maraston tijekom poslijepodneva stvarale vrijedne dječje ruke na radionici "Pomozi i ti Djedu Mrazu".

Program je nastavljen u Božićnom ozračju, a u smiraj dana svečarski su ugođaj stvorili zborovi "Armonia" Zajednice Talijana Vižinada i "Grisium" Zajednice Talijana Grožnjan.

Prenoseći pjesmom blagdanski ugođaj i radost Božića pjesma se razlijegala ulicama noseći na krilima božićne radosti povorku koja je uz baklje i ferale prolazila Vižinadom. Ovu bajkovitu večer glazbom su obogatili Brass Banda Zajednice Talijana Vižinada i njihov Funk off banda, a da dobre glazbe ne bi nedostajalo pobrinuo se na kraju večeri i Farabuti band. Ova magična priča odvijala se uz mirise kuhanog vina, punča, čaja, kobasica i fritula, a u bogatoj gastronomskoj ponudi uživalo se od predvečerja do 22 sata.

Budući da je Božić vrijeme darivanja Adventska bajka u Vižinadi bila je protkana humanitarnom akcijom u kojoj su se gostima nudili božićni ukrasi koje su izradila vrtićka djeca Vižinade.

Cjelokupan prihod od prodaje jela, pića i božićnih ukrasa uplaćen je u poseban fond za djecu, iz kojeg će se financirati razne aktivnosti i podmiriti potrebe djece u sklopu programa "Općina Vižinada – prijatelj djece".

Adventsku bajku koja je iz Vižinade poslala poruke mira, ljubavi i sreće organizirala je Općina Vižinada u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Vižinada, Zajednicom Talijana Vižinada, Dječjim vrtićem Radost, Kickboxing klub Zeus i brojnim volonterima uz sponzorstvo Mesnice Arman i vinara Bruno Ferenac i Sosich Wines.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum