ZANIMLJIV PROGRAM U VIŽINADI

Advent na šterni uz bogatu eno-gastru ponudu

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Šterna kao mjesto okupljanja

Šterna kao mjesto okupljanja


Vrijeme blagdana i ove će se godine obilježiti programom "Adventska bajka" u Vižinadi koji će trajati skoro do Božića. Jučer su polaznici vrtića i osnovne škole uživali u predstavi "Šesta noć prosinca" koju je izveo dobro poznati Teatar Naranča, a onda je uslijedila podjela poklona djeci za dan Svetog Nikole ispred crkve sv. Jeronima.

Izložba jaslica

U srijedu 14. prosinca te u četvrtak 15. prosinca od 9 do 11 sati za umirovljenike će biti organizirana podjela poklon paketa i prigodno predbožićno druženje pokraj Battistelline šterne. U petak 16. prosinca u podne, također pokraj Battistelline šterne, održat će se prijem za novorođenu djecu (oni koji su rođeni 2022.), a istog dana u 16 sati stiže Djed Božićnjak u Vižinadu. Svoj djeci starosti od godine dana do četvrtoga razreda osnovne škole podijelit će poklon pakete, pri čemu će fotografkinja Jelena Jekić ovjekovječiti tu veselu atmosferu. Ujedno, napravit će fotografije svakog djeteta pa će roditelji kasnije kod nje moći kupiti kalendar s fotografijom po cijeni od 30 kuna.

U 18 sati u Centru za posjetitelje Maraston otvara se izložba jaslica, što je projekt Zajednice Talijana Vižinada, a dan će završiti na najljepši mogući način - Adventskom bajkom na šterni s početkom u 18 sati, uz bogatu eno-gastru ponudu i nastup benda 2BMB.

Izrada božićnih kolačića

Subota 17. prosinca donosi božićno fotografiranje u Centru za posjetitelje Maraston od 12 do 18 sati, dok u 17.30 sati posjetitelji mogu uživati u božićnom koncertu Zajednice Talijana u Domu kulture. Nastupit će mali pjevači, plesna skupina, mješoviti zbor "Armonia", "Brass band", Ana Vedriš i Maria Baldini.

I sport je dobio svoje zasluženo mjesto u programu pa u srijedu 21. prosinca u 18 sati u Domu kulture počinje predbožićno klupsko natjecanje Kickboxing kluba Zeus, a već u četvrtak 22. prosinca održat će se zanimljiva radionica za djecu "Izrada božićnih kolačića s bakom Mraz" koja počinje u 16 sati u Centru za posjetitelje Maraston.

I tog dana posjetitelje čeka Adventska bajka na šterni s početkom u 18 sati - odlična eno-gastro ponuda te pjesma i ples uz Alma Creep band.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater