Oio Vivo

Počela berba maslina u najvećem masliniku juga Istre, na impresivnih 56 ha

| Autor: Marijana Ćurt
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Tvrtka Oleum Maris, poznata po brendu Oio Vivo, započela je ovogodišnju berbu maslina u najvećem masliniku južnog dijela Istre. Na impresivnih 56 ha posađeno je čak 15.000 stabala maslina.

(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)

Brzo i učinkovito branje

Ovogodišnji urod procjenjuju iznimno dobrim jer su njihove masline zdrave i bogate plodom, pa se očekuje još jedna sezona u kojoj će proizvesti vrhunsko ekstra djevičansko maslinovo ulje koje godinama osvaja priznanja na uglednim svjetskim natjecanjima. Berbu obavljaju suvremenim tresačem koji omogućuje brzo i učinkovito branje uz minimalno oštećenje stabala i plodova. Takva tehnologija jamči da masline u vrlo kratkom roku stignu u uljaru što je presudno za očuvanje svježine i aromatskih svojstava ulja.

(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)

Ova godina donosi i novi iskorak u razvoju tvrtke, uz postojeći maslinik, posađen je i novi vinograd istarske malvazije. Na površini od četiri i pol hektara posađeno je 20 000 trsova, čime Oleum Maris ulazi u svijet vinogradarstva i širi svoju paletu autentičnih istarskih proizvoda.

Nova faza razvoja tvrtke

- Sadnja vinograda označava novu fazu razvoja tvrtke i širenje ponude na vinsku proizvodnju. Cilj nam je objediniti proizvodnju vrhunskih istarskih proizvoda – maslinovog ulja i vina, te dodatno ojačati prepoznatljivost našeg brenda, poručuju iz Oleum Marisa.

(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama