dugogodišnji istarski europarlamentarac

Nakon nedjeljnih izbora, oglasio se Valter Flego

| Autor: Glas Istre
(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)


Iako je Fair play lista prešla izborni prag od pet posto, nositelj liste Valter Flego nije uspio osvojiti novi mandat u Europskom parlamentu, jutros se na svom Facebook statusu povodom izbornih rezultata oglasio dugogodišnji istarski europarlamentarac, prenosimo ga u cijelosti.

- Poštovani i dragi pratitelji, iskreno hvala za svaki glas! Jučer je Istra pokazala da unatoč maloj izlaznosti itekako prepoznaje rad i rezultate. Fair play lista 9 je osvojila 41.600 glasova, što je bilo dovoljno za prelazak izbornog praga, ali nedovoljno za osvajanje novog mandata.

- Preferencijalno sam osvojio 18.875 glasova, odnosno 45,37% svih glasova liste. Time su građani Istre nedvojbeno još jednom pokazali da cijene rad i rezultate i da žele naprednu Europsku uniju. Nažalost, u Europi su zapuhali nekoj novi vjetrovi, desnica je ojačala, a Istra je nakon 10 godina izgubila svog zastupnika u Europskom parlamentu za oko 1000 glasova. Iako je za mandat nedostajalo malo, ovo je sjajan rezultat! Pokazali smo istarsku forcu! Hvala svima od udruga žena, preko penzionera, pripadnika manjina, članova i simpatizera IDS - Istarski Demokratski Sabor!

- Hvala na svakom glasu, hvala na suradnji i podršci proteklih pet godina. Hvala vam na povjerenju! Nadam se da istarski projekti neće biti zaboravljeni od novih kolega u Europskom parlamentu i da će predano raditi da Istra bude još perspektivnija u budućnosti. Nama hrvatskim zastupnicima iz Istre, bila je nevjerojatna čast predstavljati Istru i raditi za građane Istre u Europi u proteklih deset godina. Do nekih novih druženja, srdačno vas pozdravljam.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter