poreč

Napreduje izgradnja vrtića i jaslica u Novoj Vasi i Varvarima – bit će to pet novih vrtića u pet godina

| Autor: Zvonimir Guzić
(Foto: Grad Poreč)

(Foto: Grad Poreč)


Unutar buduće Zone društvenih djelatnosti u središtu porečke Nove Vasi u tijeku je izgradnja dječjeg vrtića i jaslica ukupne veličine oko 3,5 hektara u skopu koje će biti osnova škola i sportska dvorana.

Ovo je prvi korak u realizaciji Zone društvenih djelatnosti, najvećeg porečkog mjesnog odbora Nova Vas. Gradi se objekt za ukupno osam jasličkih i vrtićkih skupina koje će ukupno primiti 150 djece. Radove je danas obišao i porečki gradonačelnik Loris Peršurić sa suradnicima, pročelnicom za društvene djelatnosti Tihanom Mikulčić i pročelnikom za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Damirom Hrvatinom, te voditeljicom odsjeka Nadiom Štifanić Dobrilović. Kako je istaknuto prilikom obilaska, poštuje se dinamički plan izvođenja, vrše se armirano-betonski radovi, a otvorenje bi trebalo biti početkom 2025. godine.

Paralelno s izgradnjom vrtića u Novoj Vasi, napreduje i izgradnja vrtića i jaslica u drugom porečkom naselju – Varvarima. Tamo su u tijeku radovi na ploči iznad prizemlja, sukladnom dinamičkom planu, te se očekuje postavljanje objekta pod krov do početka srpnja.

Uređenjem triju novih prostora za vrtiće i jasličke skupine u postojeći objektima, te izgradnjom vrtića u Varvarima i Novoj Vasi, do početka 2025. godine stvorit će se 300 novih mjesta u porečkim objektima za najmlađe, tako da će Poreč u razdoblju od pet godina izgraditi i pet novih vrtića, što ga svrstava među hrvatske rekordere.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini