RUJAN U BUJAMA

Besplatni koncerti i bogati program na manifestaciji 117. Dana grožđa

| Autor: Glas Istre
116. Dani grožđa

116. Dani grožđa


Grad Buje priprema još jedno izdanje Dana grožđa koje predviđa izuzetno sadržajan program. Riječ je o povijesnoj manifestaciji koja je obilježavala berbu grožđa na područjima Bujštine.

Povratak tradiciji ove godine će biti posebno obilježen uz postavljanje štandova i u Istarskoj ulici, od gradske uprave prema ambulanti, kao što je to nekada bilo uobičajeno. Tradicionalna fešta održati će se, trećeg vikenda u rujnu od 15. do 17. rujna.

Nastupit će razni bendovi, orkestri, limena glazba, vokalne skupine i DJ-i. U petak na repertoaru su Malvazija band, Pop Gunz, Dj Dazz, Dj Nikola z Kukurini, Les Babettes & The 1000 Streets' Orchestra, u subotu Oscar & Noemi, Bura band, Limena glazba ZT Buje, Puhački orkestar "Arcobaleno Junior", Ilija Ludvig, Dj Rubikon, Nočni Skok i Vatra, dok u nedjelju nastupaju Replay Band, grupa Bukaleta i Četiri tenora.

116. Dani grožđa116. Dani grožđa

Navedeni glazbeni program, održat će se u popodnevnim i večernjim satima, dok će tijekom dana ostatak programa biti ispunjen s raznim drugim sadržajima.

Umjetnički dio događaja sadržavat će Dječji Ex-tempore, a najmlađi će moći uživati i u radionici izrade majica sa bojama grožđa.

Sportski program bit će ispunjen raznim sportskim turnirima, natjecanjima i pokaznim treninzima za sportove kao što su nogomet, mali nogomet, ribolov, lov, tenis, odbojka, boćanje, karate, rukomet, hrvanje i streljaštvo.

116. Dani grožđa116. Dani grožđa

Od ostalih zanimljivosti manifestacije, valja spomenuti smotru lovačkih pasa, turnir u mori cantadi, turnir u briškoli i trešeti, mimohod alegorijskih kola, a svakako zanimljiv će biti enogastronomski dio prisutan na mnogim štandovima uz gljivarske kotliće i ostala jela. Ukusna će biti i krostata od 2023 bobice, čiji će prihod od prodaje ići isključivo u humanitarne svrhe, a za ljubitelje vina biti će organizirana šetnja vinskim podrumima uz limenu glazbu.

Najviše posjetitelja očekuje se na Velikoj Tomboli koja ove godine ima nevjerojatno veliki nagradni fond od 13.800 eura u sklopu kojega je predviđena isplata glavne nagrade ukupnog iznosa od 10.000 eura.

Ulaz na manifestaciju i na njene koncerte je potpuno besplatan.

116. Dani grožđa116. Dani grožđa

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter