U Buzetu nova stabla u Parku osmaša

Tri osma razreda, tri sadnice bagrema

  Gradonačelnik Damir Kajin poručio je osmašima kako očekuje da ih se, što je moguće više po završetku školovanja vrati u rodni grad

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Nova stabla u Parku osmaša ( snimila Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

Nova stabla u Parku osmaša ( snimila Gordana ČALIĆ ŠVERKO)


Učenici tri osma razreda Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja", matične škole Buzet, ukupno njih 57, posadili su tri stabla bagrema u Parku osmaša kod Autobusnog kolodvora, simbolično se opraštajući od osnovnoškolskih klupa. Uz svako stablo postavljena je pločica s oznakom školske generacije i imenom razrednika: Nataše Vivoda, Slađane Katarinčić i Martine Brojan.

Hvalevrijedan projekt provodi se od 2007. godine pa je ovo 17. generacija buzetskih osmaša koja je na ovakav način ostavila svoj trag u rodnom gradu. Ujedno je najbrojnija, po prvi puta su tri razreda, umjesto dva kao do sada, posadila svaki svoje stablo.

Projekt kojeg provodi Grad Buzet, gradski komunalac "Park" i Osnovna škola "Vazmoslav Gržalja", matična škola Buzet, inicirale su razrednice Nataša Vivoda i Ljiljana Kajin, podsjetila je Ervina Kisiček, direktorica gradskog komunalca "Parka" koji je za osnovce već tradicionalno osigurao kape i počastio ih sladoledom. Kisiček je zaželjela osmašima da upišu škole koje žele, da budu uspješni tijekom srednjoškolskog obrazovanja i kasnije kamo god ih odvede put, na fakultetu i na radnom mjestu, i da im osmogodišnje školovanje i sadnja stabala u Parku osmaša, ostane u lijepom sjećanju.

Gradonačelnik Buzeta Damir Kajin poručio je osmašima kako očekuje da ih se, što je moguće više, po završetku školovanja vrati u rodni grad.

- Nema ljepšega grada od Grada Buzeta, a sa svim sadržajima koji predstoje i koji će se razvijati u narednih nekoliko godina, Buzet može biti samo ljepši, a čine ga prije svega djeca, čine ga ljudi koji ga nastanjuju. Neka vas ova stabla podsjećaju na ovih osam godina koliko ste proveli u osnovnoškolskim klupama, neka evociraju sve one lijepe uspomene na tih osam godina. Pred vama je još godina kada ćete sigurno i u buzetskoj srednjoj školi i u drugim sredinama živjeti svoje mladalačke snove, a gledajte vratiti se u Buzet, poručio je Kajin.

Osmašima je puno uspjeha u daljnjem školovanju zaželjela i ravnateljica buzetske osnovne škole Jadranka Bartolić Muzica.

Svake godine u Parku osmaša posade se po dvije sadnice, ove godine iznimno tri, tako da je na zelenim površinama kod Autobusnog kolodvora ukupno trideset i pet stabala, sadnica crvenolisnog javora, ukrasnih trešanja, lipe, lagerstroemie, sadnica catalpa bungeil, breze, nešpule i murve i bagrema.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum