komentar

Gospođo u plavoj Škodi Fabiji - može vas biti sram!

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Ilustracija (foto: Arhiva)

Ilustracija (foto: Arhiva)


Protekli vikend, iako je najavljivana velika promjena vremena, protekao je u gotovo savršenom proljetnom ugođaju, s puno sunca i visokim temperaturama koje su mamile na kratke rukave.

Brojni su građani upravo taj vikend iskoristili za boravak u prirodi, bicikliranje, šetnju, branje šparuga, igru sa djecom i kućnim ljubimcima, ali… Naravno, da ne može sve biti lijepo. U cijeloj tom šarenilu nađe se i pokoja "crna ovca" i upravo na jednu takvu naletjela sam biciklirajući neasfaltiranom cestom, točnije putem koji povezuje Galižanu s Loborikom.

U nizu predivnih pejzaža, susretu s brojnim građanima i uživanju u toplim zrakama sunca naletjela sam i na gospođu (ako se uopće tako može nazvati) koja je svoje smeće bacala usred prirode. Parkiravši fino svoju tamno plavu škoda fabiu registarskih oznaka PU553HC pored puta izbacila je svoje smeće nama naočigled, ali i pred svojom suvozačicom, djevojčicom od kojih desetak godina.

Na opasku kako ćemo je fotografirati i fotografiju poslati nadležnima uz prijavu, gospođa je brže bolje uletjela u automobil i udarila po gasu, ostavljajući za sobom tek brdo prašine i - svoje smeće koje bi joj rado bili vratili natrag, ali nismo uspjeli!

Tablice joj namjerno objavljujemo da se zna da to nisu turisti, bespravni graditelji i ini došli isprazniti svoje smeće u našu prirodu, već da to radimo mi, naši susjedi i prijatelji. A dotičnoj gospođi koja daje baš lijepi primjer i mlađim generacijama poručujem tek da je može biti sram!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater