slučaj vršnjačkog nasilja

Podignuta optužnica protiv ravnateljice medulinske osnovne škole

| Autor: Marcello ROSANDA
Emanuela Pinzan Chiavalon / OŠ Mate Demarin Medulin

Emanuela Pinzan Chiavalon / OŠ Mate Demarin Medulin


Podignuta je optužnica protiv ravnateljice medulinske osnovne škole Emanuele Pinzan Chiavalon (50).

Riječ je o slučaju vršnjačkog nasilja o kojem je Glas Istre pisao prije više od godinu dana. Pinzan Chiavalon je optužena zbog neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta i drugih ranjivih skupina, odnosno nepostupanja po pravilima struke.

Općinsko državno odvjetništvo je tereti da je kazneno djelo počinila u veljači 2022. godine, odnosno da iako je bila upoznata s događajem koji se odvio u toj ustanovi, nije obavijestila relevantne osobe i službe.

Ono što se dogodilo je da je maloljetni učenik uslijed napada drugih učenika zadobio tjelesne ozljede, a ravnateljica nije odmah po saznanju o događaju izvijestila roditelje, niti je događaj prijavila nadležnim tijelima kaznenog progona.

Za sporni događaj policija je doznala tek s odmakom od dva dana u Glasu Istre, a ne od ravnateljice. Svejedno, ravnateljica je tada rekla da je za događaj doznala odmah.

Tereti ju se da, također, nije tražila ni pomoć ni procjenu liječnika o potrebi žurne medicinske pomoći maloljetnom učeniku.

Podsjetimo, riječ je žestokoj tučnjavi koja se dogodila na igralištu škole, kada je više učenika sudjelovalo u premlaćivanju jednog dječaka.

Dijete je primilo puno udaraca po cijelom tijelu, a u dva je navrata bačeno i na pod te dalje udarano.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of