PRIZOR JE GROZAN!

VRŠNJAČKO NASILJE: Istrom kruži šokantni video grupe djece koja ispred osnovne škole u Medulinu mlati dječaka. Brutalno ga udaraju u glavu, tijelo i genitalije!

| Autor: Marcello ROSANDA
Osnovna škola Medulin (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Osnovna škola Medulin (snimio Milivoj MIJOŠEK)


U srijedu je na igralištu osnovne škole u Medulinu dio učenika, jedna djevojčica i više dječaka, nasrnuo na jednog među njima. Sramotni videozapis od jutra kruži Puljštinom. Prizori brutalnog nasilja su šokantni! Najgore od svega je što se ne radi o tučnjavi dviju grupa. Ne radi se ni o tučnjavi dvoje učenika, što je samo po sebi također grozno. U ovom slučaju, naime, veća grupa razjarenih učenika tuče jednog!

Pri početku videozapisa, kojeg je očito snimala starija i fizički viša osoba, jedna djevojčica doslovno udara šakama nesretnog dječaka, te on od siline udarca pada na pod. Osim starije osobe koja snima, na snimci su vidljivi i drugi dječaci koji, barem po izgledu, pripadaju višim razredima te škole.

Nitko nesretnog dječaka ne brani, na vidiku nema nastavnika ni bilo kojeg djelatnika škole.

Niti nakon što je dječak više puta od brojnih zadobivenih udaraca padao i dizao se, učenici oko njega ne prestaju s premlaćivanjem. Nastavljaju ga tući rukama i nogama, po glavi, tijelu i genitalijama. Čuje se i komentar, uz podsmijeh: "ovo je 100 na jednog!". Ubrzo se u tučnjavu vraća i spomenuta djevojčica koja dječaka doslovno nokautira, na što on pada na beton i ostaje ležati. U trenutku dok leži, dječak dobiva udarac nogom u glavu. Stječe se dojam da je u nesvijesti. Kroz minutu i pol snimljenog materijala jasno se vidi kako ga napadaju i s leđa, gazeći pritom po njemu.

Prema neslužbenim izvorima, dječak pohađa niži razred i navodno svakodnevno trpi vršnjačko nasilje.

Iz PU istarske saznajemo da su upoznati s događajem, u kontaktu su sa školom, te poduzimaju radnje da bi se utvrdile sve okolnosti tog događaja. Međutim, glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač nije htjela podrobnije komentirati slučaj budući da se radi o malodobnoj djeci.

Neslužbeno saznajemo da se događaj odvio u vrijeme nastave na prostoru škole. Upitana za komentar, ravnateljica Emanuela Pinzan Chiavalon nije nam htjela ništa reći, te nas je uputila da joj se s eventualnim pitanjima obratimo mailom.

Glas Istre je u posjedu spornog videa. No iako procjenjujemo da bi njegovo objavljivanje s jedne strane bilo u javnom interesu, zbog osjetljivosti situacije i zaštite identiteta malodobnih učenika to ipak nećemo napraviti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter