Na sajam "S klobasicom u EU" stiže i premijer Andrej Plenković

Rekordna kobasica duga 333 metra moći će se degustirati u Svetom Petru u Šumi

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Objavljen je program 9. Međunarodnog sajma "S klobasicom u EU" u Svetom Petru u Šumi koji će se ove godine održati tijekom tri dana, od petka do nedjelje, od 17. do 19. ožujka. Kako doznajemo, na otvorenje u petak trebao bi stići i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Nadivanje klobasica na beku

U petak će se u Hrvatskoj kući od kobasica sajam otvoriti u 19 sati, a u sklopu programa nazvanog Dana hrvatskih kobasica i salama bit će proglašen šampiona sajma. Uslijedit će gastronomski program Gourmet by Valfresco direkt "Klobasice i vino by Vinistra na moderan način".

U subotu će se događanja održavati na mjesnom trgu i u sportskoj dvorani. Već od 10 sati kreće sajam koji će do 22 sata biti popraćen cjelodnevnim zabavnim i gastronomskim programom. U podne je zakazano predstavljanje partnera sajma "S klobasicom u EU", u 14 sati slijedi program za djecu i mlade. U 16 sati slijedi prava atrakcija - izrada najduže istarske klobasice na svitu duge 333 metara. Rekordnu kobasicu moći će se degustirati od 18 sati.

Osmo svjetsko prvenstvo u nadivanju klobasica na beku započinje u 18.30 sati. Svaki natjecatelj, u kvalifikacijama i u finalu, dobiva dva kilograma gotove mesne smjese, pet metara tankog svinjskog crijeva i jednu vrbovu šibu odnosno beku, a na raspolaganju ima 20 minuta. U tom vremenu mora napuniti i oblikovati što više kobasica.

Zabavni program za mlade i goste sajma uz Night Express i DJ Krizu započinje na trgu u 21 sat i trajat će do dugo u noć.

Izbor najljepšeg prostora

U nedjelju sajam traje od 10 do 20 sati uz cjelodnevni zabavni i gastronomski program. Program za djecu i mlade započinje u podne i traje do 15 sati. U 18 sati je zakazan izbor najljepšeg izložbenog prostora sajma, a u 20 sati sajam će se zatvoriti.

Organizator sajma je Općina Sv. Petar u Šumi, a suorganizatori Udruga proizvođača istarskog pršuta, Udruga s Klobasicom u EU, TZ središnje Istre, Petrus Park d.o.o. i LAG Središnja Istra. Generalni pokrovitelj je Istarska županija, a ostali pokrovitelji predsjednik Hrvatskog sabora, ministarstva poljoprivrede, regionalnog razvoja i fondova EU te turizma i sporta. Supokrovitelji su i Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Istarske županije, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Obrtnička komora Istre i Hrvatska gospodarska komora.

Generalni sponzor je Rudan d.o.o. Žminj, glavni gastro partner Valfresco Direkt, gastro partneri PIK Vrbovec, Histris, Gospodarstvo Čolakovac-Mijić, Alverde, a posebni partneri sajma Osječko-baranjska županija, Agro-klaster Vinkovci i Udruga baranjski kulen.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter