IDS POVODOM današnjeg praznika

Dalibor Paus za Dan žena povezao klečavce, marševe, Željku Markić, antibaby pilule i Filipa Zoričića

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (CROPIX)

Ilustracija (CROPIX)


Predsjednica Kluba žena IDS-a Helga Možé i predsjednik stranke Dalibor Paus povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena održali su konferenciju za medije na temu ženskih prava u Hrvatskoj i upozorili na bauk konzervativizma koji kruži Europom, pa tako i Hrvatskom.

- Ženska borba za ravnopravnost nije daleka stvar prošlosti, nego realnost sadašnjosti i budućnosti. Vidimo klečavce na trgu koji u ime vjere traže dokidanje ženskih prava i jednakopravnosti, a brojnim hrvatskim gradovima marširat će muškarci i žene koji traže ukidanje prava na pobačaj, predvođeni gospođom Markić koja ima uspješan biznis s antibaby pilulama. Liberali moraju biti branik demokracije i ne smijemo dopustiti konzervativnim strujama da unazade položaj žena, poručio je Paus.

Dodao je kako je sreća u nesreći ta da Pula i niti jedan drugi istarskih grad neće biti domaćini tim marševima, usprkos tome što se pulski gradonačelnik po svemu učinjenom do sad pokazao možda čak konzervativnijim nego njegov koalicijski partner HDZ.

- Žene također mole - ne samo danas već svaki dan - za razum. Molimo za svaku žrtvu rodnog nasilja, za svaku seksualno uznemiravanu ženu i za svaku ženu koja se suočava s presudama u privatnoj i javnoj sferi života. Njih je na tisuće. Kao Klub žena IDS-a zalažemo se za ravnopravnost i punopravno sudjelovanje u kreiranju i provedbi javnih politika, dijalog i razmjenu mišljenja sa svim kolegama unutar naše stranke, ali i s drugim strankama, posebno lijevo liberalnih svjetonazora. Zajedno trebamo obraniti prava i vrijednosti za koje smo se dugo borile, zaključila je predsjednica Kluba žena IDS-a Možé te podsjetila kako i političke stranke i Sabor ne mare za činjenicu da već tri izborna ciklusa broj zastupnica nije dosegnuo potrebnu kvotu.

IDS je složan kako je zadaća liberala borba za obranu stečenih prava građana i građanki te su poručili kako će biti snažni glas protiv konzervativnih struja koje jačaju u Hrvatskoj i u Europi.

Dan žena stranka je obilježila i prigodnim dijeljenjem cvijeća diljem Istre i Rijeke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum