Lakši put do diplome

Grad Poreč financira edukaciju njegovatelja

| Autor: Glas Istre
Foto: Grad Poreč

Foto: Grad Poreč


Pučko otvoreno učilište pokrenulo je verificirani program osposobljavanja za njegovatelje, namijenjen svima onima koji se žele prekvalificirati i lakše zaposliti.

Grad Poreč-Parenzo s Domom za starije i nemoćne Poreč financira prekvalifikaciju za nekoliko naših sugrađanki koje će potom svoju stručnu praksu i rad izvoditi u Domu za starije i nemoćne osobe Poreč. Kako se radi o jako deficitarnim kadrovima, ovo je jedan od načina kako da se olakša put do diplome i prekvalifikacije, a pritom dobije prijeko potreban kadar u gradu.

Foto: Grad PorečFoto: Grad Poreč

Polaznice programa osposobljavanja za poslove njegovatelja, nakon završetka teorijskog dijela nastave - gerontologije, psihologije starenja, njege bolesnika, prve pomoći, anatomije, fiziologije i bolesti, zaštite na radu) te vježbi u praktikumu, kreću na stručnu praksu u Dom za starije i nemoćne osobe Poreč.

S grupom polaznica rade predavačice dr.med. Radmila Korlević i Dragica Šuran, viša medicinska sestra te će polaznice biti u potpunosti spremne za obavljanje praktičnog dijela nastave i daljnji rad u ustanovama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum