upitala se predsjednica umaškog IDS-a

Anja Žužić: Po kojim kriterijima Grad Umag određuje tko će biti na čelu sportskih klubova?

| Autor: Glas Istre
Anja Žužić (Arhiva)

Anja Žužić (Arhiva)


"Po kojim kriterijima Grad Umag određuje tko će biti na čelu sportskih klubova, odnosno udruga kojima je Grad osnivač?! Rukovodi li se možda gradonačelnik, pri odabiru čelnih osoba klubova, njihovom strukom, iskustvom, odnosno znanjem ili odabir pada, po dobrom starom običaju, po političkom oportunizmu", upitala je predsjednica umaškog IDS-a Anja Žužić.

Podsjetila je da je vijećnik Damir Grunbaum, dosadašnji predsjednik Nogometnog kluba Umag, preko noći postao predsjednik Rukometnog kluba Umag, dok na čelo NK Umag sad navodno dolazi "mostovac" Ivan Vidović.

- Pitanje je kupuje li gradonačelnik političku podršku u Vijeću dodjeljivanjem funkcija i stvara li se time koalicija SDP-HDZ-MOST u Umagu?, istaknula je Žužić i poručila da u sportu ne bi trebalo biti mjesta za strančarenje, odnosno za politički oportunizam.

- Sport je izuzetno važan za našu zajednicu, a posebice za mlade sportaše. Klubovi postoje radi njih, a ne zbog sitnih interesa lokalnih političara, navela je predsjednica umaškog IDS-a i zaključila da umjesto ove prozirne političke trgovine, odabir o tome tko bi trebao predsjedavati klubovima, mora biti odluka samih sportaša grada, odnosno građana".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater