građevinsko ludilo u raši

Mario Viscovich vratio se nakon 50 godina iz New Yorka u Viškoviće. Uzurpirali mu zemlju, a još je dobio i batina od građevinara

| Autor: Branko BIOČIĆ
Mario Viskovich pokazuje gdje je napadnut

Mario Viskovich pokazuje gdje je napadnut


U naselju Viškovići od 129 stanovnika prema popisu iz prošle godine, a koje se nalazi nadomak Koromačna u općini Raša, gradi se 18 vila s bazenima. Ništa čudno jer je riječ o atraktivnoj lokaciji s koje puca prekrasan pogled na Tunaricu i Raški zaljev, a vile i kuće za odmor posljednjih godina u Istri niču kao gljive poslije kiše.

Međutim, na Viškoviće je u četvrtak u Saboru skrenuo pažnju zastupnik Mosta, Riječanin Marin Miletić, koji je za govornicom hrvatskog parlamenta rekao ni manje ni više nego da se gradi 29 vila i to na tuđoj zemlji, jer su investitori mislili da je vlasnik mrtav. S obzirom na informacije kojima mi raspolažemo, slučaj nije baš toliko "težak", ali je i dalje vrlo zanimljiv. Naime, riječ je ipak o manjem broju kuća i o uzurpaciji zemljišta ne za gradnju vila, nego za cestu preko koje idu kamioni i ostala mehanizacija na putu do gradilišta.

Dr. sc. Mario Viscovich, rodom iz Viškovića, koji je živio u New Yorku više od 50 godina, a posljednje tri u Puntu na otoku Krku, podnio je dvije tužbe protiv investitora, jednu zbog uzurpacije parcele u vlasništvu njegova nećaka Jeffa preko koje je investitor napravio cestu, a drugu zbog fizičkog napada od strane radnika na gradilištu.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

- Jeff ima komad zemlje koju je naslijedio od svog oca, moga brata. Kada sam došao ovdje, doznao sam da je na njegovoj parceli od 3.700 četvornih metara probijena cesta radi pristupa gradilištu na kojem se gradi 18 vila s bazenima. Ljudi su mislili da ja nešto gradim, a ja nisam imao pojma. Gradili su drugi i još koristili naše zemljište. Kako bi došao do gradilišta, investitor je, odnosno izvođač radova, morao napraviti cestu preko moje parcele i još ići dijagonalno prema sredini zemljišta, pa su osim 10 uzeli još 30 metara. Ukupno, investitor je uzurpirao oko 1.000 kvadrata naše zemlje na koju je položio i kablove i sa koje je kamionima odnio drva, zemlju i kamenje, ističe Mario Viscovich.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater