POSEBAN PRILOG U PONEDJELJAK, 5. PROSINCA

Krijesnica: Iz obnovljivih izvora nastaje 45 posto električne energije koja se potroši u Hrvatskoj

| Autor: Glas Istre
Krijesnica

Krijesnica


Stiže još jedno izdanje priloga Krijesnica - gdje unaprijeđujemo svoje znanje o zelenoj energiji, ekologiji i održivom razvoju.

Ovaj prilog na četiri stranice namijenjen je djeci i mladima, realiziran pod pokroviteljstvom Hrvatske elektroprivrede, a možete ga pronaći kao poklon svim čitateljima tiskanog izdanja naših novina u ponedjeljak, 5. prosinca.

U novom broju Krijesnice pišemo o obnovljivim izvorima energije - prema studiji koju su nedavno objavile klimatske organizacije Ember i E3G, u razdoblju od ožujka do rujna ove godine gotovo četvrtina električne energije proizvedene u EU-u dolazila je iz obnovljivih izvora, odnosno iz solarne energije i energije vjetra.

Posjetili smo i pulsku Dječju knjižnicu, gdje su započele aktivnosti novog projekta i novog ciklusa radionica Sadim - Čitam - Učim. Riječ je o projektu uređenja vanjskog prostora Dječje knjižnice kroz niz eko-radionica, s ciljem da ona bude prepoznata kao ekodječja knjižnica koja će se nastavljati razvijati i organizirati programe i usluge čije je središte ekologija.

I Rovinjci su se okrenuli alternativnim izvorima energije - pa su tako krenuli s realizacijom male solarne elektrane od 54 kWpm koja će se instalirati na ravnom krovu rovinjske Osnovne škole Jurja Dobrile.

Ako želite provjeriti koliko znate o ovim temama - na posljednjoj stranici riješite Krijesnica Kviz.

Krijesnicu, poseban prilog za školarce, djecu i mlade i sve koji vole teme o ekologiji, potražite uz tiskano izdanje dva puta mjesečno - svakog drugog ponedjeljka u vrijeme trajanja školskog polugodišta, u prilogu na četiri stranice sve do 9. siječnja 2023.

Pokrovitelj priloga

Hep Logo M

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter