DESETI BROJ KRIJESNICE

Godina 2022. među najtoplijim godinama u povijesti!

| Autor: Krijesnica

Naš posljednji broj edukativnog priloga o zelenoj energiji, ekologiji i održivom razvoju predstavljamo vam u tiskanom izdanju Glasa Istre od ponedjeljka, 23. siječnja.

Nadamo se da smo u prethodnih devet brojeva bili zanimljivi i da smo vas zainteresirali za neke od predstavljenih tema.

U desetom broju po redu, pišemo o neuobičajeno visokim temperaturama koje su zabilježene tijekom prošle godine koja je bila peta najtoplija u povijesti. Hrvatska je bila jedna od 12 europskih zemalja u kojima je zabilježena najtoplija godina još od 1950. kada su počela službena mjerenja.

Ove je godine obilježena je i 80. godišnjica smrti velikana svjetske znanosti, Nikole Tesle. Znameniti izumitelj zadužio je čovječanstvo brojnim inovacijama na polju elektrotehnike i strojarstva te pročitajte i osvrt na njegova otkrića.

Tu su i eko vijesti s raznih strana Europe - na primjer, hoće li nova zabrana plastičnog otpada u EU značiti kraj upotrebe malih hotelskih toaletnih potrepština i slično.

Za kraj, zabavite se Krijesnica kvizom.

Naš prilog, namijenjen djeci i mladima, realiziran je pod pokroviteljstvom Hrvatske elektroprivrede, a pronaći ćete ga u tiskanom izdanju Glasa Istre u ponedjeljak, 23. siječnja.

Pokrovitelj priloga

Hep Logo M

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterWeb kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater