Tijekom jutra

FOTOGALERIJA / Nastavljeno čišćenje ližnjanske obale od nafte, ali i potraga za izvorom njezina nastanka

| Autor: Milan PAVLOVIĆ


Tijekom jutra nastavljeno je uklanjanje posljedica velikog naftnog onečišćenja ližnjanske obale, kao i potraga za izvorom njezina nastanka. Smirivanje vremenskih prilika omogućilo je da se u akciju ponovno uključi veći broj sudionika, no aktivnosti su djelomično ograničene zbog plime i visoke razine mora koje trenutno prekriva onaj dio obale koji je prije desetak dana “upio” najveći dio naftne mrlje koja je doplutala s pučine. Kako doznajemo od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dina Kozlevca, uz

djelatnike riječke Dezinsekcije, danas su se u akciju čišćenja mora i obale uključili i pripadnici javnih vatrogasnih postrojbi iz raznih krajeva Istre, a dio njih zatekli smo na prostoru uvale Kuje.

“U Ližnjanu je danas četrdesetak vatrogasaca iz Pule, Rovinja, Poreča, Umaga, Buzeta, Pazina i Labina, kao i pripadnici DVD iz Ližnjana koji su u akciju uključeni od prvog dana. Za subotu smo uputili poziv i svim dobrovoljnim vatrogasnim društvima s područja naše županije da se uključe, pa očekujemo da bi taj dan na terenu moglo biti najmanje 150 istarskih vatrogasaca.

Usprkos dobrim vremenskim prilikama južina na Kvarneru i plima ograničile su nam danas donekle planirane aktivnosti, no prognoza je dobra i nakon što se malo spusti more očekujem da ćemo u subotu moći odraditi veliki dio posla.”, kazao nam je Kozlevac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum