OBLJETNICA

20 GODINA ISTARSKE RAZVOJNE AGENCIJE Izabel Jelenić, Infobip: "Na početku smo imali problema s prostorom. Tu nam je IDA uskočila"

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
(D. ŠTIFANIĆ)

(D. ŠTIFANIĆ)


Obilježavanje 20 godina rada Istarske razvojne agencije započelo je večeras panelom na temu "Od IDejA do uspjeha" koja je održana na kampusu vodnjanskog Infobipa. S više nego dobrim razlogom s obzirom da su počeci i prvi koraci poduzetničkog pothvata iz kojeg je nastala danas najveća hrvatska IT kompanija vezani upravo uz IDA-u i njezin poduzetnički inkubator u pulskoj "roza zgradi". Jedna od najljepših hrvatskih poduzetničkih priča krenula je od Silvija Kutića i Izabela Jelenića, dvojca koji na početku možda nije imao nekih osnovnih sredstava za rad, ali je imao ogroman kapital u dobrim poslovnim idejama i upornosti da te ideje pretvori u stvarnost. IDA je u isto vrijeme kretala s projektom poduzetničkog inkubatora kojem je glavni cilj bio upravo pružiti osnovne infrastrukturne uvijete, odnosno na neki način udomiti takve ljude s dobrim idejama, pa je prst sudbine htio da se te dvije priče povežu. Start up dvojac koji je osnovao Infobip postao je jedan od prvih korisnika prostora, a sve ostalo je povijest.

"Krenuli smo u taj posao i na početku smo kao i mnogi drugi imali puno problema, od onih s financiranjem do problema s prostorom. Tu nam je IDA "uskočila", tako da smo prve dvije godine, odnosno ono najnezgodnije vrijeme poslovanja kad smo kretali, od 2006. do 2008. godine proveli u poduzetničkom inkubatoru u prostorima IDA-e", podsjetio je danas na panelu jedan od osnivača i tehnički direktor kompanije Izabel Jelenić.

Infobip je danas kompanija koja ima više od 60 ureda na svim kontinentima i posluje s mnogim od najvećih svjetskih kompanija, te je svakako i više nego dobar primjer dokle jedna dobra ideja daleko može otploviti, ako u tim početnim i osjetljivim trenucima razvoja dobije malo institucionalne potpore i dobar vjetar u jedra. Na panelu su govorili i sadašnji korisnici prostora u inkubatoru, pa su tako nazočni mogli čuti iskustva Marka Tominića iz Tanais Games Studija koji sa svojim suradnicima radi na projektu računalne igrice Saint Kotar, Naike Dapiran vlasnica obrta Terraintegra, te Deana Verbanca, još jednog IT-ovca koji poput Infobipovaca na put ka velikoj sceni kreće uz potporu IDA-e i iz inkubatora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of