KRAPINA

Krapinsko-zagorski HDZ pomaže žrtvama potresa

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

HDZ Krapinsko-zagorske županije u četvrtak je priopćila da se aktivno uključila u pružanje pomoći stanovnicima županije koji trpe posljedice potresa koji je 22. ožujka pogodio Zagreb i dio Krapinsko-zagorske županije.

Uz Donju i Gornju Stubicu, potres je jako pogodio i područje Marija Bistrice, pogotovo naselje Laz Bistrički i naselja koja su na obroncima Medvednice. Stoga će se HDZ krapinsko-zagorske županije uključiti u sanaciju oštećene kuće stradalog hrvatskog branitelja, prvog hrvatskog redarstvenika, veterana Domovinskog rata i oca dvoje djece Ivana Pucka, iz Laza Bistričkog. Angažirat će statičare i projektante, a nakon toga i građevinsku operativu te se uključiti i s financijskom pomoći.

Predsjednik ŽO HDZ-a i saborski zastupnik Žarko Tušek ističe kako je iznimno zadovoljan radom Vlade, premijera i cijelog kriznog stožera, kako u slučaju borbe s pandemijom koronavirusa, tako i u slučaju hitne reakcije koja se dogodila nakon tragičnog potresa. Najavio je da će se i svi stranački dužnosnici HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, nacionalni i lokalni, prijatelji i podupiratelji, uključiti u iznalaženje pomoći stradalima.

"Potpunosti smo svjesni da je naš doprinos zapravo znak naše ljudske i kršćanske solidarnosti te da sustavno rješenje problema može biti isključivo u domeni hrvatske vlade te eventualne pomoći jedinica lokalne samouprave koliko su one u mogućnosti", kazao je Tušek.

Na inicijativi je zahvalio načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički. "U borbi na dvije strane, i protiv koronavirusa i protiv potresa, svaka pomoć je dobrodošla. I Vladina za sve pogođene potresom i ova HDZ-a za našeg branitelja i njegovu obitelj”, kazao je Milički.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater