ZAGREB

Hrvatski Caritas pomaže stradalima u Albaniji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatski Caritas pokrenuo je akciju žurne pomoći stradalima u potresu u Albaniji te je iz svojega interventnog fonda Albanskome Caritasu poslao žurnu novčanu pomoć od deset tisuća eura, izvijestili su iz Caritasa u srijedu. 

"Suosjećamo s ljudima u Albaniji kojima se u nekoliko trenutaka život dramatično promijenio, koji su izgubili svoje najdraže ili je njihova sudbina još neizvjesna. Skromnom, ali konkretnom pomoći i molitvenom blizinom želimo im iskazati iskreno zajedništvo u za njih teškoj situaciji", priopćio je ravnatelj Hrvatskoga Caritasa Fabijan Svalina.

Pozvao je hrvatske građane i tvrtke da se uključe u prikupljanje pomoći i na solidarnost sa stradalima uplatom novčanih priloga na: HR0523400091100080340; poziv na broj 2711; svrha uplate ALBANIJA.
Akcijom žurne pomoći Hrvatski Caritas uključio se u nastojanja Caritasove mreže da pojedincima i obiteljima koji su u Draču i drugim mjestima ostali bez krova nad glavom pomogne osigurati najnužnije za život i oporaviti se od posljedica koje je uzrokovao potres.

Hrvatski Caritas preko mreže Caritasa Internationalis godinama sudjeluje u zajedničkim Caritasovim akcijama u kriznim situacijama diljem svijeta izazvanima prirodnim katastrofama, sukobima i ratovima. 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of