HSU

Hrelja: Ako nas odbiju dovest ćemo autobuse umirovljenika pod prozore premijeru Plenkoviću

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja rekao je u četvrtak u Vinkovcima da će, ako vladajući odbiju inicijativu HSU-a, čiji aktivsti prikupljaju potpise protiv poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja i povećanja cenzusa, dovesti autobuse umirovljenika pod prozore premijera.

"Kada vas Vlada odbije ili na neki način kaže da je to što radite populizam, a ne shvaća sudbinu tih 250.000 ljudi, onda pojačavamo argument snage, a argument snage su naši umirovljenici, većinom u ruralnim sredinama gdje je taj problem naročito izražen više nego u Zagrebu gdje je prosječna mirovina oko 3.500 kuna, rekao je Hrelja.

Također je pozvao građane da pomognu u skupljanju potpisa, jer kad "po cičoj zimi građani od 70 godina skupljaju potpise za svoje dopunsko osiguranje ta bi slika svakoj normalnoj vlasti trebala udariti u oko, ako ne i u mozak".

"Ako nas i tu odbiju ići ćemo premijeru Plenkoviću pod prozore, svaki tjedan pet autobusa punih onih koji su izgubili dopunsko zdravstevno osiguranje da ne pričaju kako su to neki ljudi, a to će biti ljudi u potrebi iz svih krajeva Hrvatske", rekao je Hrelja.

Komentirajući traženje Kluba gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a da se se na dnevni red sjednice zagrebačke Gradske skupštine koja će se održati 9. prosinca po hitnom postupku uvrsti rasprava o adventskim "kućicama", Hrelja je rekao kako svugdje treba preispitivati visoke troškove.

"Ja sam tu s njima suglasan kao što sam suglasan i s našim aktivistima u stranci koji prikupljaju potpise i upućuju te potpise vijećnicama Grada Zagreba zbog poskupljenja odvoza smjeća, bez obzira na socijalno stanje kućanstava", rekao je.

Izrazio je i nadu da će predsjednički kandidat Zoran MIlanović, kojemu je HSU dao podršku, ostvariti priželjkivani rezultat na predsjedničkim izborima ocijenivši kako je Milanović najomiljeniji predsjednički kandidat među umirovljenicima, ali da treba još malo poraditi na približavanju umirovljeničkoj populaciji.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja u Vinkovcima je bio nazočan godišnjoj izvještajnoj skupštini te stranke u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater