SPLIT

DIRLJIV OPROŠTAJ OD MATEJA PERIŠA: Ispratili ga špalirom brodova i bakljadom, Matejev otac Nenad poslao emotivnu poruku

| Autor: Glas Istre
(Hina)

(Hina)


Prijatelji, kolege, poznanici i brojni Splićani i Splićanke brodicama, svjetlosnim signalima i zvukovima trube ispratili su Mateja na njegov posljednji počinak. U njegovu čast u splitskoj kruzerskoj luci okupilo je dvadesetak brodova uključujući i jedan veći jedrenjak, piše Slobodna Dalmacija.

Priliku da se još jednom zahvali svima koji su pomogli u pet mjeseci dugoj potrazi iskoristio je i Matejev otac Nenad koji se nalazio na jedrenjaku.

- Dobra večer! Hvala vam što ste pokazali ste srce - kazao je Nenad Periš.

Matejev otac zahvalio se još jednom na podršci i ljubavi koja "čovika čini čovikom", a onda je poveo zajedničku molitvu "Očenaša".

Matej je preko ljeta radio kao skiper na jahti i upravo zbog toga su njegovi prijatelji špalirom brodica odlučili reći posljednje zbogom.

- Osjetili smo da to trebamo napraviti, a sigurni smo da bi i on to volio nakon tisuća i tisuća poruka i lijepih riječi koje su mu na društvenim mrežama ostavljali njegovi Splićani, kao i građani diljem zemalja regije. Želimo ga dostojanstveno ispratiti, u nadi da će zauvijek biti tu među nama i gledati nas s nekog boljeg i ljepšeg mjesta. Hvala mu što je bio prijatelj kakvog smo samo poželjeti mogli. Nitko od nas nikad ga neće zaboraviti - rekao je za Slobodnu Dalmaciju u nedjelju jedan od prijatelja Mateja Periša.

Foto

Matej Periš je pod misterioznim okolnostima nestao u Beogradu, u noći s 30. na 31. prosinca prošle godine, a proteklih pet mjeseci pomno se pratio svaki korak potrage. Ujedinila se cijela regija i svi su bili spremni pomoći kako god mogu, ali nažalost potraga je tragično završila u četvrtak, 19. svibnja, kada je pronađeno tijelo Mateja Periša.

Na Lovrincu je danas sahranjen, a sprovod je organiziran u krugu obitelji i bliskih prijatelja. Podsjetimo, njegov otac Nenad zamolio je da se ne dolazi na sahranu i da dozvole njegovim najbližima da se s njime oproste u miru u intimnom ozračju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini