POTRAGA U TIJEKU

NOVI DETALJI: POLICIJA PRETRAŽUJE RIJEKU SAVU, pozivaju građane da jave ako imaju kakvih informacija o nestalom Mateju Perišu

| Autor: Glas Istre
Matej Periš / Policija pretražuje rijeku Savu u potrazi na nestalim Perišem (Foto: Mateja Beljan / Telegraf.rs)

Matej Periš / Policija pretražuje rijeku Savu u potrazi na nestalim Perišem (Foto: Mateja Beljan / Telegraf.rs)


Splićanin Matej Periš poslednji put je viđen u noći između četvrtka i petka ispred beogradskog kluba "Gotik", piše Telegraf.rs.

Splićanin Matej Periš (1994.) nestao je u noći između na petak, a po službenoj prijavi posljednji put je viđen oko 2,30 sati 31. prosinca u noćnom klubu "Gotik" gdje je bio s nekoliko svojih prijatelja s kojima je došao na doček Nove godine u Beograd.

Prema navodima beogradskih medija, Periševi prijatelji su ispričali da su u klub došli nakon večere u jednom od restorana u tzv. Beton hali, nekadašnjem lučkom skladištu koje je preuređeno u desetinu ugostiteljskih objekata i jedno je od stjecišta noćne zabave u srbijanskoj prijestolnici.

Kada su u jednom trenutku shvatili da im prijatelja već neko vrijeme nema, počeli su ga tražiti u klubu. U garderobi je bila njegova jakna, a mobitel mu je bio nedostupan.

Periševi prijatelji su nakon potrage otišli u zakupljeni smještaj, a nakon što se do jutra nije pojavio, kontaktirali su policiju, pišu mediji.

Obavijest o nestanku Mateja Periše nalazi se na službenim stranicama policija Srbije i Hrvatske, te na portalu nestalisrbija.rs, ali za sada nema službenih informacija koje bi ukazivale na mogući trag koji može pridonijeti potrazi.

- Ovde živim, ali sam Dalmatinac i zagolicalo me kad sam čuo - priča stariji čovek reporteru Telegrafa.

Kaže, nesretni slučajevi se dešavaju, ali ne bi bilo dobro da je došlo do nekog incidenta.

- Da je bila tuča, netko bi znao,  govorio je zagledan u ulazna vrata kluba.

- To je sada vijest broj jedan za Beograd. Da je tuča svima bi naškodilo. Ako je iole nacionalno motivirano  nikako ne bi bilo dobro. Oni koji su zlonamjerni samo čekaju da čuju tako nešto, priča ovaj čovek poreklom iz Dalmacije koji godinama živi u Beogradu.

Foto

Klub ispred kojeg je posljednji put viđen Matej Periš (Foto: Mateja Beljan / Telegraf.rs)

Još je bilo sugrađana koji su zastajali, promatrali klub... Ipak, ispred nema ni traga bilo kakvoj potrazi. Policija nije prilazila lokalu niti je patrolirala ispred, izuzev čamaca riječne policije koje su reporteri Telegrafa vidjeli na Savi.

Nenad Periš, otac nestalog Mateja, te ineče poznati vaterpolski sudac, najavio je dolazak u Srbiju kako bi potražio sina.

Donedavno i predsjednik Splitskog saveza sportova, sudio je finalnu utakmicu Svjetske lige. Periš je 2018. sudio žensko finale Europskog prvenstva u Barceloni kao i žensko finale Svetskog prvenstva 2019. 

- Tisuće ljudi se javilo i ponudilo pomoć. Jedan čovjek iz Beograda, koga ne poznajem, javio se i ponudio da mi ustupi svoj stan na Zelenom vencu. Svima zahvaljujem na suosjećanju, ali najvažnija je informacija. Zato molim sve koji nešto znaju da jave policiji, makar i anonimno, da bismo saznali šta se dogodilo, rekao je, između ostalog, zabrinuti otac, prenosi Telegraf.rs.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater