POTRAGA JE SVE TEŽA

ŠESTI DAN POTRAGE ZA MLADIM SPLIĆANINOM MATEJEM PERIŠOM: Rijeku pretražuju i ronioci, pojavili se novi detalji

| Autor: Glas Istre
Matej Periš / Policija pretražuje rijeku Savu u potrazi na nestalim Perišem (Foto: Mateja Beljan / Telegraf.rs)

Matej Periš / Policija pretražuje rijeku Savu u potrazi na nestalim Perišem (Foto: Mateja Beljan / Telegraf.rs)


Šesti dan zaredom traje intenzivna potraga za nestalim Matejem Perišom, piše Index.hr.

Jučer se o nestanku oglasio i MUP Srbije. Rekli su da su u potragu od jučer uključeni i ronioci Žandarmerije Ministarstva unutarnjih poslova. Osim njih, i spasioci iz Mreže za opasnost Srbije već danima tragaju za njim. U pretraživanju Save i Dunava i obala dviju rijeka policija koristi i patrolne čamce. 

Nestanak Mateja Periša prijavljen je beogradskoj policiji 31. prosinca nakon što je sa šestoricom prijatelja došao na doček Nove godine u Beograd. Posljednji put je viđen u noćnom klubu Gotik, dok se u beogradskim tabloidima pojavilo nekoliko snimki nadzornih kamera na kojima je, kako je rekao i njegov otac, Matej.

Jučer se pojavio cijeli niz priča koje su neprovjerene te neutemeljene. Dobar dio priča koje su prenosili neki mediji odnosi se na poznanike iz Splita, s fakulteta ili ljude koji su bili u klubu tu večer, ali ne u društvu s Matejem. Srpski tabloidi su bez konkretnih dokaza spekulirali o raznim opijatima i slično.

Potraga na Savi i Dunavu je teška, naporna i opasna. Rijeka je brza i hladna, vidljivost je jako slaba, a površina je velika. Ponegdje se uz rijeku nalazi žbunje napola u vodi. To potragu čini još težom. Sutra se očekuje i podizanje razine rijeke. To bi moglo značiti neke nove uvjete.

"Postoji tu blizu jedan šumarak koji je polupotopljen, mi smo tu uklanjali balvane, gurali ih, gledali postoji li uopće mogućnost da dođemo do ikakvog traga. Nismo uspjeli ništa, ali vratit ćemo se tamo", rekao je sinoć za Index Igor Jončić iz Mreže za opasnost Srbije.

"Detalji nestanka su veoma konfuzni. Sve je neizvjesno. Nije korektno ni zbog porodice davati bilo kakve rokove. Trka sa prirodom ne postoji. Radimo naš posao onako kako možemo. Resursi su nam veoma ograničeni", kazao je za Telegraf.

Kako javlja novinar Indexa u Beogradu, točno preko puta Španjolske kuće, o kojoj su se proširile glasine, nalazi se kamera. Radi se o javnoj kameri grada Beograda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of