ZAGREB

Možemo i SDP potpisali novi sporazum o programskoj suradnji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Možemo i SDP potpisali su u srijedu novi koalicijski sporazum o programskoj suradnji u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, vijećima gradskih četvrti i mjesnih odbora, istaknuvši da se radi o obećanju građanima što će izvršiti do kraja mandata.

"Mi se kao gradska uprava obvezujemo se ovaj sporazum ispuniti do kraja mandata", rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Rekao je da je to obveza i prema zeleno-lijevoj koaliciji koju uz Možemo čine Zagreb je naš-Nova ljevica-Zelena alternativa ORAH, ali i zajednička obveza prema građanima kako bi živjeli bolje.

To, dodao je, znači život u zelenijem gradu u kojem svi imaju jednake šanse i uživaju jednaka prava, u kojem možete dobiti posao bez obzira jeste li u nekoj političkoj stranci ili ne, gdje imate mjesta u vrtićima, moderne škole, moderni kurikulum, gdje je zaštita okoliša podignuta na novu razinu i gdje javni promet bolje funkcionira.

Tomašević je ocijenio da su pregovori s SDP-om protekli u duhu suradnje i konstruktivnosti i da su dosta brzo dogovorili novi koalicijski sporazum "koji je na neki način obećanje građanima što će izvršiti do kraja mandata".

Izrazio je optimizam po pitanju buduće suradnje s SDP-om u Zagrebu.

Što se tiče infrastrukturnih projekata najavio je da je blok Badel nešto što će se vrlo brzo naći na Skupštini te vjeruje da bi s realizacijom mogli početi krajem ove godine.

"Ispunit ćemo u ovom mandatu i pripreme za realizaciju projekata na Zagrepčanki, Tvornici Sljeme u Sesvetama", dodao je Tomašević.

Projekti u interesu poboljšanja života građana

Marina Ivandić, predsjednica skupštinskog Kluba Možemo!-ZJN-Nova ljevica-Zelena alternativa ORAH kazala je da se radi o suradnji koja je u interesu zagrebačkih građana i poboljšavanja njihovih života.

"Izdvojili smo niz ciljeva i svrstali ih u sedam programskih područja koji su zadani gradskoj upravi kao zajednički cilj za realizaciju u ovom mandatu", kazala je, izrazivši uvjerenje da se radi o održivom okviru i realnim ciljevima.

Sporazumom je, kaže, pokrivena reforma gradske uprave, gradskih poduzeća i ustanova s ciljem transparentnijeg, održivog i efikasnog upravljanja. Tu spada i transparentnost zapošljavanja, upravljanja gradskom imovinom i niz drugih ciljeva i tema.

Ivandić je istaknula inzistiranje na cjelovitoj obnovi objekata javne namjene, sufinanciranje obnove privatnih domova. 

U području urbanizma i stambene politike definiran je plan rada na razvoju četiri zona ključnih za Zagreb, a radi se o bloku Badel, tvornici Sljeme u Sesvetama, Gredelju i Zagrepčanki.

Tu je i program gradnje javnih stanova za najam, izmjene i dopune GUP-a koje su u procesu, te priprema podloga za novi GUP Sesveta.

Pokrivene su i teme zdravstvene i socijalne zaštite, tema zelenog grada te tema ravnopravnosti i jednakosti.

V.d. predsjednika zagrebačkog SDP-a Branko Kolarić izdvojio je nastavak projekta gradske riznice te pomoć školama u razvoju novih kurikuluma.

Vezano za kapitalne projekte izdvojio je gradnju dviju javnih garaža - Klaićeva i Paromlin te dva podvožnjaka - na zapadu i istoku grada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum