ZAGREB

MUO i Agencija za odgoj i obrazovanje potpisali Sporazum o suradnji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Sporazum o suradnji između Agencije za odgoj i obrazovanje i Muzeja za umjetnost i obrt potpisan je u ponedjeljak u Zagrebu, s ciljem podizanja kvalitete rada učitelja i nastavnika likovnog umjetničkog područja u Hrvatskoj.

Dvije će institucije surađivati u segmentu odgoja i obrazovanja te stručne djelatnosti, čime MUO nastavlja i razvija ideju Izidora Kršnjavog, svog utemeljeitelja koji je 1888. u same temelje muzeja i Statut veliku pozornost stavio na edukaciju.

Agencija i Muzej surađivat će u područjima provođenja programa i projekata iz područja odgoja i obrazovanja; stručnog usavršavanja učitelja likovne kulture, nastavnika likovne umjetnosti i nastavnika likovnih i primijenjenih umjetnosti i dizajna.

Također i u području cjeloživotnog obrazovanja učitelja i nastavnika likovnoga umjetničkog područja, zajedničkog organiziranja i sudjelovanja na konferencijama, stručnim skupovima i edukacijama; razvoja i promociji kurikuluma likovnoga umjetničkog područja te stručno-istraživačkim projektima.

Sporazum su potpisali ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać i ravnatelj MUO-a Miroslav Gašparović.

"Sporazumom će se učvrstiti razvitak kulturne politike popularizacije muzeja kao mjesta susreta s baštinom i učenjem kroz kreativne radionice, igru, predavanja, metodički osmišljene i pripremljene programe viših savjetnika za likovnu kulturu i likovnu umjetnost Agencije", rekla je ravnateljica Agencije Dubravka Brezak Stamać.

"Želja nam je da edukativne radionice Muzeja za umjetnost i obrt Priče sa stilom i Stilski četvrtak, kao i interaktivne radionice predškolske dobi, nastave s radom i pod okriljem suradnika Agencije za odgoj i obrazovanje", dodala je.

Ravnatelj MUO Miroslav Gašparović izrazio je zadovoljstvo što se kroz taj sporazum i buduću suradnju njihova, "već visoko razvijena, edukativna djelatnost diže na jednu novu razinu".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter