SPLIT

MedILS i Sveučilište Split potpisali sporazum o suradnji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Mediteranski institut za istraživanje života - MedILS i Sveučilište u Splitu potpisali su u srijedu sporazum kojim se definiraju načela dugoročne suradnje tih dviju institucija na područjima od zajedničkog interesa, priopćilo je splitsko Sveučilište.

Sporazum o suradnji potpisali su akademik Miroslav Radman u ime MedILS -a i rektor Dragan Ljutić u ime Sveučilišta u Splitu.

Ljutić je istaknuo važnost bliske suradnje Sveučilišta i MediLS-a jer riječ je o značajnom iskoraku, ne samo u lokalnoj zajednici, već i na državnoj i svjetskoj razini.

Prostora za suradnju ima mnogo, ona se već dijelom uspješno ostvaruje, a potpisanim sporazumom su definirani daljnji koraci u odnosima koji će doprinijeti razvoju znanosti u okvirima tih institucija i šire, kaže Ljutić.

Radman je rekao da je intencija od osnutka Instituta bila da budu integrirani u akademski život što je više moguće, primjerice održavanjem predavanja za splitske studente.

"Želja nam je da budemo 'sol i papar' standardnim predavanjima, što će potpisivanjem ovog sporazuma biti moguće ostvariti, a osobno imam dugogodišnje iskustvo prenošenja znanja studentima kao profesor genetike Medicinskog fakulteta. Naša suradnja već postoji, ona je prirodna, drago nam je da smo dio akademske zajednice grada Splita", kazao je.

Radman je naglasio da su potpisivanjem sporazuma širom otvorena vrata projektima i zajedničkom, produktivnom profesionalnom radu MediLS-a i splitskog sveučilišta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter