NAJNOVIJEPiše Chiara BILIĆ

Bungalovi su dobrodošli


Drvljem i kamenjem odalamljen je Vjekoslav Jozanović, direktor gradskog trgovačkog društva Fratarski. Od siline tog udarca zateturala je čitava Pula. Njegova ideja o bungalovima na Fratarskom otoku naišla je na zaista rijetko viđen otpor većine građana. Mnogi su postavljanje tih drvenih kućica protumačili kao početak kraja. Početak komercijalizacije otoka, kraj bezbrižnosti, tradicije.

Društvene mreže već danima pucaju po šavovima. Obasipajući projekt, Jozanovića i Grad pogrdnim komentarima poput: "Pustite nam Fratarski na miru", "Žalosno, na svakom komadiću zemlje bi neki apartman", "Sve za turiste, a domaći?", "Tako to počinje…mic po mic…", pa i ciničnih poput: "Most do Fratarskog i tri, četiri rotora", Puležani su, izgleda, jasno dali do znanja da bungalove ne žele niti blizu svoje oaze.

No, ne misle svi tako. Evo, baš je jučer na naš redakcijsku e-mail adresu stigla poruka podrške projektu. Cvetana Divić je, ukratko, oduševljena idejom o bungalovima. Ona bi u njima rado boravila.

"Poštovani, podržavam postavljanje bungalova na Fratarskom jer i ja, stariji sugrađanin kojemu nije moguće postavljati šator i nemam male djece i ne mogu cijelo ljeto kampirati na otoku, želim boraviti na Fratarskom i uživati barem za vikend u nekom primjerenijem smještaju. Pozdravljam postavljanje zamjene za kamp-kućice koje su bile na Fratarskom, koje smo nekad koristili i koje nam nedostaju!", poručuje gospođa Divić.

I dok će neki reći da oni koji ne žele boraviti u šatorima na Fratarskom nisu dobrodošli, pojedinci poput gospođe Divić smatraju upravo obrnuto: Bungalovi su dobrodošli!

 


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam