NAJNOVIJEOSAM GRADOVA

OD VODNJANA DO BUJA: Počinje nova sezona Start-Up akademije na kojoj se može naučiti sve što treba ZNATI PODUZETNIK POČETNIK

| Autor: Milan PAVLOVIĆ

Dvodnevnom besplatnom edukacijom na kojoj polaznici imaju prilike savladati osnove poduzetništva te steći nova znanja i vještine koje će im koristiti ukoliko se odluče krenuti u vlastito poslovanje u Vodnjanu ovog tjedna počinje nova sezona Startup akademije.

- Procijenivši da postoji potreba za dodatni poticaj razvoju poduzetništva i nekim projektima koji bi ljudima približili ideju i taj svijet poduzetništva, lani smo u okviru Start-up udruge pokrenuli projekt Start-up akademije koji se pokazao vrlo uspješnim. Ove godine ne samo da idemo u novi ciklus, već priču širimo na još dva

grada, Vodnjan i Buje, kazali su nam članovi organizacijskog tima konferencije Paula Čabrunić Cordova i Amel Hadžipašić.

Puno pitanja

Puno pitanja imaju oni koji bi htjeli pretvoriti svoju ideju u poduzetnički pothvat, a ne znaju kome se obratiti da bi dobili potrebne informacije i odgovore.

- Postoji veliko broj institucija koje po tom pitanju poticanja poduzetništva rade jako dobar posao, no one su uglavnom poprilično nepovezane, među njima ne postoji sinergija. Uzimajući u obzir i generalno nepovoljno gospodarsko okruženje, pravo je pitanje kako realizirati pojedinu ideju i pretvoriti je u dugoročno održivi posao. Ideje zapravo nikad nisu problem. Veliki

broj ljudi ima dobre ideje i načelno bi želio ući u poduzetničke vode, ali ih u donošenju odluke i kretanju u realizaciju sprječavaju upravo ti negativni faktori. Zbog toga mnogi odustaju od svojih ideja, a mi kroz našu akademiju potičemo da budu uporni. Svatko tko uistinu želi i ima talenta za bavljenje poduzetništvom može uspjeti u tome. To nije jednostavan put i svakako traži puno odricanja od budućeg poduzetnika, no zbog toga je i uspjehna kraju slađi, kaže Hadžipašić.

Start-up akademija namijenjena je studentima, poduzetnicima, profesionalcima, zaposlenim i nezaposlenim osobama te svima koji su zainteresirani za pokretanje ili uspješnije vođenje postojećeg poslovanja. Namijenjena je i onima kojima trenutno nemaju poslovnu ideju, ali su željni dodatne edukacije iz navedenih područja. Već na prvom izdanju akademija je privukla više od 300 sudionika od kojih su se mnogi u međuvremenu odvažili realizirati svoju ideju i zakoračili u samostalan posao i poduzetničke vode.

Iskustva i ideje

Trodnevne edukacije prilika su za savladavanje osnovnih poduzetničkih znanja, ali i za razmjenu iskustva i ideja, te mogućnost sklapanja novih poslovnih suradnji.

Kroz temu pametnog poslovnog planiranja, odnosno savladavanja osnova izrade poslovnog plana i evaluacije vlastite poslovne ideje, predstavljanje zakonodavnog okvira i pravnih oblika poduzetništva, savjeta vezanih uz prezentaciju poslovne ideje, digitalizacije poslovanja i prodaje te dostupnih pogodnosti za poduzetnike poput potpora, kredita ili raznih savjetodavnih potpora brojni stručni predavači približiti će sudionicima poduzetništvo, a nakon svakog predavanja predviđen je i networking namijenjen individualnom savjetovanju kako bi dobili odgovore na pitanja koja se možda ne usuđuju ili ne žele postaviti pred publikom.

Teme i svoje poslovne priče predstavit će šezdesetak poduzetnika i stručnjaka iz prakse kroz dinamične edukacije, radionice i panel predavanja. Nakon Vodnjana u kojem se Start-up akademija gostuje 23. i 24. listopada, do kraja godine edukacije će se održati i u Poreču, Rovinju, Puli, Buzetu, Umagu, Labinu i Bujama.

Link za prijave na Start-up akademiju:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeYUNtqNyHVTagHaPKWtHFCcuSEPv7-tBlSwIHN7QSf2L2vyg/viewform


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Webcams provided by webcams.travel add a webcam