NAJNOVIJEDUBIOZA KOLEKTIV

POGLEDAJTE VELIKU FOTO GALERIJU Zapalili dupkom punu Arenu koncertom o kojem će se još dugo pričati: Bravo momci i hvala na svemu!

| Autor: Patricija SOFTIĆ


Čak i oni koji nisu fanovi Dubioze, ali im se sviđaju neke njihove pjesme, ostali su pozitivno začuđeni i nizali su same komplimente. Pa i kada su se svjetla pozornice konačno ugasila, a publika se nevoljko i polako počela kretati prema izlazima, pjesma nije stala

Zanos, meditativni trans, puno pozitivnih emocija, nešto tužnih uzdaha, i jako, jako puno mokrih majica i kosa u neprestanom gibanju. To je slika koju se moralo doživjeti u subotu navečer u pulskoj Areni koja je gorjela u stihovima i ritmovima Dubioze kolektiva.

Od djece do penzionera

Ispunjena do zadnjeg mjesta posjetiteljima koji su govorili svim svjetskim jezicima, a svejedno nosili Dubiozine majice, koji su gotovo svi odreda unisono pjevali svaki stih, koji su bili tako nasmijani, rasplesani i prijateljski raspoloženi, Arena je doživjela još jedan kvalitetan koncert za pamćenje. Čak i oni koji nisu fanovi Dubioze, ali im se sviđaju neke njihove pjesme, ostali su pozitivno začuđeni i nizali su same komplimente. Pa i kada su se svjetla pozornice konačno ugasila, a publika se nevoljko i polako počela kretati prema izlazima, pjesma nije stala. A u publici nema koga nije bilo, od poznatih do nepoznatih osoba, od malene dječice koja su usprkos buci zaspala roditeljima na ramenu, do penzionera.

        Više od dva sata energične svirke s nekim od najvećih Dubiozinih hitova nije bilo dostatno da utaži tu žeđ koju su mnogi dugo podnosili čekajući ono što su prekjučer nazvali koncertom godine, a u nekim slučajevima čak i najkvalitetnijim koncertom u zadnjih nekoliko godina. Jako lijepe komplimente i srdačan pljesak publika je prije zvijezda večeri uputila i predgrupi, pulskom triju Saša 21, koji je u otprilike sat vremena odsvirao desetak svojih autorskih pjesama i izvrsnim, autentičnim domaćim rockom kakav nam je drag, dodatno oraspoložio publiku. Zatim je uslijedila jedna duža pauza, taman za doći do kakvog osvježenja u toploj i sparnoj noći, a onda se na ekranima s obje strane pozornice pojavio poznati pulski pitur-punker-zabavljač Todor i u svom specifičnom humorističnom stilu najavio Dubioza kolektiv.

Momci u žuto-crnim dresovima zauzeli su svoje pozicije na pozornici i tada je nastala gromka "fiesta"! "Volio BiH", "Tranzicija", "U.S.A", "No Escape", "Walter", "Firma Ilegal", "Pakšu", "Blam", "Vlast i policija", "Himna generacije", "Krivo je more 2", "Kažu", "Prvi maj" te, dakako "Kokuz", "Brijuni" i mnogi drugi hitovi dovodili su publiku gotovo do delirija.

Najveće uzbuđenje i čast zasigurno su osjećala djeca koja su prije nekoliko dana krenula u pulski Rock kamp, jer su se pridružili bendu na pozornici i fantastično s njima i cijelom Arenom otpjevali "Pionirsku", što je publika nagradila velikim pljeskom. Pred kraj koncerta na pozornicu se vratio i Sale Veruda sa svojim bendom, jer Dubioza niti ovaj put nije zaboravila na svoj duboki naklon velikim KUD Idijotima i pokojnom Tusti s pjesmom "Ja sjećam se". "Tusta je bio Uljanik, i Uljanik je bio Tusta i bio je Pula, i mi to NIKAD nećemo zaboraviti, nikad! I nek oni što su to uradili znaju da im nećemo to zaboraviti", poručili su momci s pozornice.

Bliska veza

I to je taj ključ koji čuva tu posebnu, toplu i blisku vezu između iskrenih i prirodnih članova bosansko-hercegovačkog benda koji na jedan zabavan način, sa samo njima svojstvenim humorom, direktno u lice onima kojima treba, govori najiskrenije ono što ih sljeduje.

 Kad se glasno, najglasnije kroz pjesmu izbace sve frustracije, onaj dosadni jezičac na vagi koji svakodnevno preteže na stranu stresa konačno se nagne na onu vedriju stranu, jer regenerirajuća poruka iza poznatih stihova zapravo glasi «Za političare ćemo lako, ko im j… m….». Nek je nama nas, dobrodušne i prijateljski raspoložene raje.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam