NA VALU LIJEPOG PLAVOG DUNAVA

Valentinovo u Taru uz Budapest Gipsy Orchestra i Alessija Colauttija

| Autor: Aleta BRATTONI
Budapest Gipsy Orchestra

Valentinovo će, u koncertnoj sali Zajednice Talijana Tar, u petak, s početkom u 19 sati, nastupom obilježiti ciganski kvintet Budapest Gipsy Orchestra, vođen prvom violinom Gyule Gabore, uz vokalnu pratnju Alessija Colauttija. Ovaj je glazbeni spoj nastao iz snažne želje Alessija Colauttija da spoji glazbene i kulturne sastavnice koje su činile umjetničku, odnosno kulturnu djelatnost Austro-Ugarskog carstva na kraju 19. stoljeća.

Koncert "Na valu lijepog plavog Dunava" započet će vječnom melodijom dinastije Strauß, da bi se potom dotakli poznatih stranica dunavske operete – od skladatelja poput Imre Kálmána, preko Franza Lehára, pa sve do Paula Abraháma. Glazbom će oživjeti i Meksiko, i to na krilima skladbe "La Paloma", a dotaknut će se i velike glazbene baštine Mađarske, kao i poznatih talijanskih kancona.

Sve je to moguće zahvaljujući glazbenoj svestranosti kvinteta, u potpunosti sastavljenog od članova mađarskih nacionalnih orkestara, ali i zahvaljujući vodstvu Gyule Gabore, inače prve violine u orkestru Operetnog kazališta u Budimpešti. Njegova vještina i virtuoznost još više pojačava čist i kristalni zvuk ovog dragocjenog instrumenta. Kvintet upotpunjuju viola, klarinet, kontrabas i čembalo. Koncert će oplemeniti glas Alessija Colauttija, koji će otpjevati poznate operetne arije, sjajne talijanske klasike, a sve će "začiniti" povremeno izravno sudjelovanje publike, koja će u određenim trenucima i sama postati protagonistom ovog spektakla.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom