"TRANSHISTRIA DECONSTRUCTED"

UŽIVO DANAS OD 17 SATI I NA PORTALU GLASA ISTRE Tamara Obrovac i Žiga Golob na 'tajnoj' istarskoj lokaciji

Nećemo unaprijed otkrivati mjesto održavanja koncerta. Bit će to opet jedna od predivnih lokacija u Istri. Žiga je sjajan kontrabasist s kojim surađujem od samih početaka. Jako se veselim našem prvom duetu ikad, kaže Tamara. Koncert će trajati 45 minuta

| Autor: Zoran ANGELESKI
Tamara Obrovac i Fausto (harmonika)  31. 10. 2020.

Tamara Obrovac i Fausto (harmonika) 31. 10. 2020.


Nakon premijernog livestream koncerta prije četiri mjeseca u impresivnoj crkvici sv. Roka u Draguću, kada je u duetu nastupila s harmonikašem Faustom Beccalossijem, danas s počekom u 17 sati, i ovaj put uz izravan prijenos na našem portalu (uz prijenos na njenoj facebook stranici i posebnom Youtube kanalu) Tamara Obrovac nastupa s kontrabasistom Žigom Golobom. I ovaj put se lokacija koncerta drži u tajnosti sve do početka livestreama.

Cijeli projekt nosi naziv "Transhistria deconstructed", kojim Tamara želi podići online koncerte na novu vizualnu razinu izborom istarskih lokacijskih dragulja (koncert se prati s četiri kamere, dronom i reportažnim kolima realizira i ovaj put MedVid produkcija), dok se u glazbenom smislu Tamarin sastav Transhistria ensemble dekonstruira na četiri dueta i isto toliko koncerta sa svakim od članova benda. U perspektivi slijede još dueti s gitaristom Urošom Rakovcem i bubnjarom Krunoslavom Levačićem.

- Žiga je sjajan kontrabasist s kojim surađujem od samih početaka. Jako se veselim ovom novom izazovu spoja glasa i kontrabasa, kao i našem prvom duetu ikad, kaže Tamara.

Premijerni koncert Tamare i Fausta Beccalossija u Draguću imao je dobar odaziv, s čak 12.000 pregleda na Tamarinoj Facebook stranici i posebnom Youtube kanalu.

- Reakcije su bile sjajne, dobili smo jako puno oduševljenih poruka iz zemlje i inozemstva, kaže Tamara.

Forma dueta donosi i novi glazbeni pristup, novi način izvedbe Tamarinih skladbi, kao i nove 'svjetove' improvizacije, imanentne svim glazbenicima Transhistria ensemblea, a inspirirane i mjestom održavanja koncerta. Koncert će trajati 45 minuta.

- Mjesto održavanja koncerta nećemo unaprijed otkrivati, možemo samo reći da će opet biti jedna od predivnih lokacija u Istri koje plijene svojim šarmom i ljepotom, kaže Tamara, vjerujući da će ta ljepota bar malo uljepšati ova turobna vremena.

- Hvala unaprijed i nadam se da se ubrzo vidimo u punim dvoranama, s prisnim kontaktima i razmjenom ljubavi kroz glazbu kao i uvijek do sada. Do tada, čuvajte sebe i druge, zaključuje neposredno uoči drugog livestream koncerta Tamara Obrovac.

Koncert će se moći pratiti na ovim adresama:

https://www.facebook.com/tamara.obrovac/posts/10158096526942406
https://youtu.be/WlwnM_OncFI

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum