TRODNEVNO SLAVLJE

USKORO NOVIGRADSKA FEŠTA SVETOG PELAGIJA: Nastupaju Massimo, Dražen Zečić, Soulfingers…

Glazbeni dio programa donosi tri dana zabave na čak tri pozornice istovremeno. Na Velikom trgu će u petak 26. kolovoza publika uživati u koncertu jednog od najboljih hrvatskih vokala, osebujnog i jedinstvenog Massima, koji je već unaprijed najavio kako se posebno raduje ovom koncertu u – kako je rekao – "svojoj voljenoj Istri"

| Autor: Glas Istre
Massimo Savić (Snimio Dejan Štifanić)

Massimo Savić (Snimio Dejan Štifanić)


Novigrad će i ove godine višednevnom feštom svetog Pelagija obilježiti Dan Grada i mjesnog sveca zaštitnika. Od 26. do 28. kolovoza pripremljen je raznovrstan sportski, kulturni i zabavno-glazbeni program, uz uobičajene protokolarne sadržaje, a sve popraćeno bogatom eno-gastronomskom ponudom na štandovima duž novigradskog Mandrača i Porporele.

Glazbeni dio programa donosi tri dana zabave na čak tri pozornice istovremeno. Na Velikom trgu će u petak 26. kolovoza publika uživati u koncertu jednog od najboljih hrvatskih vokala, osebujnog i jedinstvenog Massima, koji je već unaprijed najavio kako se posebno raduje ovom koncertu u – kako je rekao – "svojoj voljenoj Istri".

Dražen Zečić i Soulfingersi

Dan kasnije na istoj pozornici uglas s Draženom Zečićem pjevat će se njegovi brojni hitovi, dok će nedjelja biti rezerviran za funk i soul ritmove Soulfingersa, koji će zasigurno dobro zabaviti i rasplesati novigradsku Piazzu Grande. Predgrupa Soulfingersima bit će lokalne blues glazbene snage, novigradski The Screaming Wheels, svojevremeno pobjednici hrvatskog blues natjecanja.

Na Porporeli će publiku u petak zabaviti legendarni i neumorni Gustafi, koji i ovoga puta najavljuju sebi svojstvenu "štalu". Ništa manje dinamično, zabavno i veselo neće biti ni u subotu, kada će pozornica na Porporeli ugostiti neizbježni Night Express band, glazbenu atrakciju bez koje ne može proći ni jedna fešta u Istri "koja drži do sebe".

Uvertira u nedjeljnu zabavu na Porporeli bit će nastup Novigrađanke Tare i njezinog benda, a u nastavku večeri atmosferu će dodatno zagrijati svevremenski hitovi jednog od najpopularnijih glazbenih sastava naših prostora svih vremena, Novih fosila, koje će zajedno s brojnom publikom zapjevati Sanja, Marinko i Zec, članovi ove, sada već - glazbene institucije!

U nedjelju atraktivan vatromet

Glazbeni programi na Velikom trgu započinju u 21.30, a na Porporeli u 22 sata. Iznimka je nedjelja, kada će predgrupe nastupiti sat vremena ranije. Na trećoj pozornici, u Prolazu Boška Petrovića, publika će se od 21 sat zabavljati uz nastupe američke blues ikone Barbare Blue u petak, mladih pjevačkih talenata iz Malog velikog mikrofona u subotu te istarske glazbene veterane, Blues Brajderse, u nedjelju.

Treba dodati kako će se sve tri večeri na više lokacija u gradu moći čuti i domaća glazba za koju će se pobrinuti nekoliko "putujućih" sastava… U nedjelju 28. kolovoza točno u ponoć nebo nad Novigradom i novigradskim zaljevom obasjat će uvijek atraktivan vatromet.

Fešta svetog Pelagija tradicionalno donosi i bogat sportski program, u koji će se od petka do nedjelje uključiti gotovo svi novigradski sportski klubovi, organizacijom turnira i sportskih susreta, na gotovo svim gradskim sportskim terenima i borilištima. U večernjim satima u petak 26. kolovoza u crkvi svetog Pelagija i svetog Maksima upriličit će se po osmi puta zajednički koncert novigradskih zborova pod nazivom "Pjesmom te pozdravljamo, sveti Pelagije…".

Puhački orkestar "Naša sloga" Babići

Bit će tu i uobičajeni protokolarni sadržaji, u okviru kojih će u petak u podne u novootvorenom CMIK-u biti uručene nagrade i priznanja vlasnicima najuređenijih okućnica i poslovnih prostora u režiji TZ-a, a u večernjim satima najboljim gradskim sportašima odnosno odličnim učenicima, u režiji Grada Novigrada. Također u petak navečer, Likovna udruga "Atelier Agata" će povodom Dana grada organizirati humanitarnu izložbu pod nazivom "Naši kraji" i donirati likovne radove Domu za starije osobe Novigrad kako bi uljepšali prostore boravka njihovih korisnika.

Na sam Dan Grada i gradskog sveca zaštitnika, 28. kolovoza, u prijepodnevnim satima održat će se svečana koncelebrirana misa i procesija s relikvijama svetog Pelagija, dok će se u CMIK-u od 18 sati održati svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će se među ostalim uručiti gradska priznanja ovogodišnjim laureatima. Dan grada svojim će promenadnim nastupom starogradskom jezgrom u večernjim satima obilježiti i Puhački orkestar "Naša sloga" Babići te tako unijeti dodatni dašak svečarske atmosfere.

Više detalja o programu fešte može se pronaći na mrežnim stranicama Grada (www.novigrad.hr) te na Facebook stranicama TZG-a, Visit Novigrad Cittanova. Organizatori i pokrovitelji Fešte svetog Pelagija su Grad Novigrad, novigradska Turistička zajednica i CMIK – Centar za manifestacije i kulturu Novigrad.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater