U PONEDJELJAK

SVJETSKI DAN GLAZBE UZ KONCERTNI PROGRAM U PULI: Ujutro se svira na Tržnici, a navečer na Forumu

| Autor: Mladen RADIĆ
Svjetski dan glazbe u Puli

Svjetski dan glazbe u Puli


Hrvatska glazbena unija i ove godine obilježava Svjetski dan glazbe. U ponedjeljak, 21. lipnja 2021. u gradovima gdje Hrvatska glazbena unija ima svoje podružnice, nastupit će brojna glazbena imena.

Ideja da na jedan dan gradovi postanu zonom slobodne svirke, te da glazbenici izađu na ulice, u kvartove, na trgove, u parkove i svojom svirkom slave glazbu, potaknula je i ove godine Hrvatsku glazbenu uniju da zajedno sa svojim podružnicama nastave u održavanju zanimljivih glazbenih programa po gradovima diljem Hrvatske. Glazbenici najraznovrsnijih glazbenih pravaca, svojom će svirkom uveličati ovaj dan koji se tradicionalno već godinama slavi u svijetu.

Prošlih godina je na raznim punktovima u Puli sviralo preko trideset glazbenika, te procirkuliralo mnogo publike, šetajući od jednog mjesta nastupanja do drugog.

Ove godine će glazba, i glazbenici u Puli oživjeti Gradsku tržnicu u ponedjeljak ujutro od 8.30 do 11 sati, a nastupi će na Trgu Forum biti od 20 do 23 sata - sve uz poštivanje epidemioloških mjera koje su trenutno na snazi zbog nastale situacije sa Covidom -19.

U jutarnjim satima na Tržnici nastupit će Erik Balija, Anelidi, Vesna Nežić Ružić, Franko Krajcar i Tea Tidić, a u večernjem terminu na Forumu nastupaju Devin Juraj, Irena i Mauro Giorgi, Šćike, Smooth jazz quartet, Barbara Munjas i Nola.

U Zagrebu će se svirati na četiri lokacije u samom centru grada - Cvjetni trg, Bogovićeva, Tkalčićeva i EU trg. Bogate i zanimljive programe pripremili su Split, Osijek, Pula i Knin, a Rijeka priprema raznolik program po cijeloj Županiji.

Koncerti su svojevrsna uvertira u večernji program tijekom kojeg će HRT i najpoznatiji domaći glazbenici prikupljati sredstva za obnovu glazbene škole u Sisku.

Ovim putem HGU poziva sve građane koji su u mogućnosti, da ponedjeljak provedu uz glazbu i druženje, te na taj način obilježe dan glazbe i prvi dan ljeta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini