"Lacrimosa (Requiem)"

STJEPA HAUSER OBJAVIO NOVI SPOT Sniman je na Mornaričkom groblju i u ližnjanskom kamenolomu

| Autor: M. RADIĆ

Ove godine dobio je više od četiri milijuna pratitelja na društvenim mrežama i u prosjeku gotovo 350 milijuna mjesečnih prikaza, što ga svrstava među najpopularnije glazbenike

 

Svjetski popularni Stjepan Hauser je objavio novi spot "Lacrimosa (Requiem)", koji je posljednji u nizu snimljenih za svaku skladbu s albuma "Classic".

U ovom mračnom i dramatičnim spotu za Mozartovo remek-djelo, Hauser je sniman na Mornaričkom groblju u Puli, a korištena je i kulisa napuštenog kamenoloma u Ližnjanu. Za spot je opet zaslužna MedVid produkcija, a ovaj put redatelj je Igor Burlović. MedVid produkcija snimila je spotove za svaku Hauserovu pjesmu s "Classica" te ovjekovječila njegove nastupe s kojima je promoviran album u pulskoj Areni, Dubrovniku i na slapovima Krke.

Hauser će 23. listopada objaviti i Deluxe CD+DVD izdanje albuma "Classic". Uz originalni album na CD-u, na DVD-u će biti ponovno editirani videomaterijali iz njegova tri "Alone, Together" koncerta koji su bez publike održani u pulskoj Areni, slapovima Krke i u Dubrovniku.

U video-programu će uz odabrane pjesme s albuma "Classic" biti i teme iz filmova i TV naslova kao što su "Pirati s Kariba", "May It Be" iz "Gospodara prstenova", glavna tema iz "Igre prijestolja"…

- Na albumu sam počeo raditi u srpnju 2019. Zamišljao sam ga tijekom svog života sastavljajući u mislima najljepše klasične skladbe i iznova ih zamišljajući kao skladbe za violončelo. Bila mi je čast konačno ih snimiti s Londonskim simfonijskim orkestrom, kao što sam to oduvijek zamišljao. A onda, netom nakon objavljivanja albuma početkom ove godine, kao što svi znamo, svijet je postao vrlo čudno mjesto za sve nas. Kroz ovo zabrinjavajuće vrijeme, uvijek sam imao glazbu kojoj sam se vraćao. Dala mi je osjećaj svrhe i podsjećala me na svu ljepotu u svijetu i snagu ljudskog duha. Odlučio sam počastiti taj duh snimajući seriju izvedbi "Alone, Together". Smatram se blagoslovljenim na mnogo načina; iako sam bio kod kuće u lockdownu, imao sam za snimanje prekrasnu kulisu Hrvatske.

Uvijek sam se osjećao povezan s vama. Slušanje vaših komentara i poruka, dalo mi je svrhu i odlučilo sam obilježiti ovo vrijeme. Okolnosti za snimanje i snimanje, stvorene za jedinstvene izvedbe, daju im romantičnu vedrinu. Zahvaljujem vam što ste mi dali snagu i pozitivu. Nadam se da ćete i kroz originalne klasične snimke i ljepotu filma "Alone, together" pronaći mir, snagu i samopouzdanje. Radujem se što ću vas sve uskoro ponovo vidjeti. S ljubavlju, Hauser, ističe Hauser koji je tijekom izolacije i koncertne pauze zbog koronavirusa marljivo radio na spotovima i sadržaju. Ove godine dobio je više od četiri milijuna pratitelja na društvenim mrežama i u prosjeku gotovo 350 milijuna mjesečnih prikaza, što ga svrstava među najpopularnije glazbenike. Zanimljivo je da na ispod novog spota, jako puno komentara ima iz Rusije.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of