MOTOVUN

SLAVLJE UZ VJERNU PUBLIKU: Danas rođendanski koncert Klape Motovun

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Klapa Motovun

Klapa Motovun


Cjelovečernjim koncertom na prekrasnom Anticovom trgu u Motovunu, Klapa Motovun sa svojom će vjernom publikom proslaviti 19. rođendan. Ljetnu klapsku večer na samom vrhu pitoresknog Motovuna, u subotu s početkom u 20.30 sati, organiziraju Klapa Motovun i Turistička zajednica Općine Motovun. Ulaz na koncert je slobodan.

Članovi Klape Motovun u svoju su se klapsku avanturu upustili 2003. godine, a vrijedan i predan rad je vrlo brzo počeo davati rezultate. Njihovi su nastupi postajali sve učestaliji, a putovanja sve češća. Zahvaljujući velikom entuzijazmu i predanom radu članova klape kao i stručnom vodstvu, klapa tijekom godina postaje bitan dio hrvatske klapske scene.

Klapa Motovun je sastavljena od glazbenih amatera i zaljubljenika u klapsku pjesmu, a djeluje pod umjetničkim vodstvom profesora Marka Ritoše. Klapu Motovun čine: Tomislav Pahović (1. tenor), Esmir Brajuha (2. tenor), Vedran Majcan (2. tenor), Igor Rimanić (bariton), Marijan Maraškin (bariton), Stanko Ferenčić (bas), Josip Pino Kotiga (bas) i Benjamin Pahović (bas).

U svom repertoaru ova klapa njeguje klasičnu dalmatinsku klapsku pjesmu, obrade popularnih pjesama te pjesme prilagođene istarskoj pentatonici.

U početku svog djelovanja klapa nastupa na smotrama i festivalima u Istri i Primorju, a postupno počinje nastupati na eminentnim klapskim festivalima i susretima diljem Hrvatske te započinje sa samostalnim cjelovečernjim koncertima u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Engleskoj, Meksiku... Na jednom od tri koncerta održana u Londonu, klapa je snimila live CD, ujedno svoj treći CD po redu. Posebno se ponosi i zlatnim odličjem kojega je osvojila na međunarodnom natjecanju u Veroni 2013. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater