CRVENI OTOK

RONALD BRAUS I GOSTI = Odlična glazba, dragi prijatelji i dobro raspoloženje

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Ronald Braus i Svetlana Bojković

Počelo je s nekoliko starogradskih pjesama, a prva gošća koja se pridružila Brausu bila je čuvena sopranistica Valentina Fijačko Kobić, koja je s Brausom otpjevala nekoliko pjesama u sugestivnom duetu, a na trenutak su čak i zaplesali

U prekrasnom ambijentu otoka sv. Andrije, odnosno Crvenog otoka, ispred drevnog Kaštela, tik uz more, uz osvjetljenje koje priziva na romantiku, održano je 19. izdanje manifestacije "Ronald Braus i gosti". Nekada se ta manifestacija nazivala "Ronald Braus i prijatelji", no bili to gosti ili prijatelji, ugođaj je uvijek prijateljski, poseban.

Starogradske pjesme

I prijatelja je bilo zbilja puno, kako na pozornici, tako i u publici, gdje je bilo ljudi iz svih krajeva Istre, ali i ostalih dijelova Hrvatske, regije, Italije, iz njemačkog govornog područja, engleskog…

Počelo je s nekoliko starogradskih pjesama, a prva gošća koja se pridružila Brausu bila je čuvena sopranistica Valentina Fijačko Kobić, koja je s Brausom otpjevala nekoliko pjesama u sugestivnom duetu, a na trenutak su čak i zaplesali.

Braus je pitao Fijačko tko joj je dizajnirao haljinu, na što je odgovorila da neće reklamirati kupljeno i potom se krenulo razgovarati o njezinom sudjelovanju kao članice žirija u jednom od najpoznatijih tv-programa, za što je istaknula da nije bilo lako suditi uživo, te da je nastojala pjevačima sugerirati kako što bolje pjevati.

Valentina je najavila da će u ovoj sezoni interpretirati Cio-Cio-San u Puccinijevoj operi "Madama Butterfly".

Uz orkestar Opere bb pod vodstvom Darijana Ivezića, nastupila je i Danijela Pintarić, hrvatska sopranistica, violinistica i kazališna umjetnica, koja je unijela dašak Varaždina i Špancirfešta, te vrlo nadahnuto pjevala kako sama, tako i s Brausom.

Na programu su bile poznate operne i operetne arije, dijelovi iz poznatih mjuzikla i ostale popularne skladbe.

Aplauze publike dobila je i Svetlana Bojković, koja je naglasila da je zanimljivo istaknuti da je Rovinj oduvijek bio grad bez zidina, stoga i bez granica, izazvavši spontane ovacije oduševljene publike. Bojković je i recitirala nekoliko pjesama, Kiplingovu "Ako", jednu pjesmu Crnjanskog te jednu dansku, koja je posebno draga ženama, jer govori o ljubavi na poseban način. A žene su bile najbrojnije u publici, što ne čudi, budući da već duže vrijeme prevladavaju u publikama raznih kulturnih zbivanja.

Dodjela nagrada

Druženje Ronija i gostiju imalo je u svome sastavu i dodjelu nagrada festivala Rovinj art & more. Nagradu "Eufemia" koja se sastoji u diplomi, kipiću i vinu vinara Vivode dobila je Petra B. Blašković za ulogu u predstavi "Richard III. Grbavi", gdje je glumila zajedno s Vladimirom Tintorom, a riječ je o ostvarenju Hrvatskog narodnog kazališta Osijek.

- Iznimno mi je drago da dobivam nagradu od nekadašnjeg školskog kolege iz pulske muzičke škole Ronalda Brausa, a lani smo prvi put zajedno glumili u "Sluškinjama", kazala je Blašković, Puljanka s osječkom adresom, koja osim što glumi jer i ravnateljica Drame osječkog HNK-a.

Nagradu "Mostovi spajaju" dobila je Svetlana Bojković za interpretaciju u Radovićevim "Ženskim razgovorima". Pri tome je nasmijala publiku savjetima ženama za odabir muškaraca ističući da "brak nije bioskop", te da je bolje da "žena umre nakon muža jer inače tko će mu kuhat, peglat".

Nagradu publike dobila je "Furbaćona II" Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula u režiji Jasminka Balenovića, a nagradu je preuzela ravnateljica INK-a Gordana Jeromela Kaić. Za najbolje glumačko ostvarenje nagrađena je Branka Cvitković, za ulogu u opereti J. Straussa mlađeg "Šišmiš" u režiji Darijana Ivezića.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini